Home / Lajme / Maqedoni / FILLOI SIMPOZIUMI SHKENCORË I SHOQATËS SË STOMATOLOGËVE SHQIPTARË TË MAQEDONISË.

FILLOI SIMPOZIUMI SHKENCORË I SHOQATËS SË STOMATOLOGËVE SHQIPTARË TË MAQEDONISË.

Filloi simpoziumi shkencorë i shoqatës së stomatologëve shqiptarë të Maqedonisë. Kësaj radhe shoqata e kirurgëve oral dhe maksilofacial, të shoqatës së stomatologëve për dy ditë radhazi në Kodër të diellit do të trajtojnë tema të kirurgjisë orale dhe maksilofaciale. Në këtë simpozium të ftuar ishin profesorë nga shqipëria, Kosova, Gjermania dhe Italia, të cilët me punimet e tyre do të kontribuojnë në zhvillimin e kësaj lëmie..
Kryetari i shoqatës zotri Ajeti u shpreh më tej se nga ky simpozium shkencorë nmdërkombëtarë presim një përparim apo një hapërim përpara të stomatologjisë. Përndryshe kirrurgjia maksilofaciale ka një zhvillim të mirë në shtetin tonë sepse kemi edhe kuadër të mirë të cilët zhvillojnë aktivitete në këtë drejtim në kuadër të fakultetit tëe stomatologjisë në klinikën e shkupit, tha Iniz Ajeti kryetar i shoqatës së stomatologëve. Ai u shpreh i kënaqur nga premtimi i drejtorit të spitalit se së shpejti edhe në Tetovë do të hapet klinika për kirurgji maksilofaciale e cila në bashkëpunim me klinikën orale të shkupit të zhvillohet ky lloj kirrurgjie edhe në Tetovë.

Në këtë manifestim morri pjesë edhe shefi i kirurgjisë maksilofaciale të Tiranëszotri Ramazan Isufi i cili këtë simpozium shkencorë e vlerësoi lartë.
Të njejtin mendim e ka edhe Osman Sejfia, nga Universiteti i Prishtinës përndryshe shef i kirurgjisë orale dhe maksilofaciale të Prishtinës.
Në këtë simpozium shkencorë kishte edhe prezantime e shitje të mjeteve të punës për stomatologët, ndër të cilat ishte edhe ndërmrja për tregti të mjeteve kirrurgjike Shendeti.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *