Home / Lajme / Maqedoni / FRANCA E PAS ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE

FRANCA E PAS ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE

Franca e pas zgjedhjeve presidenciale. Kjo ishte tema e ligjeratës së sotme të profesorit të akademisë diplomatike të Vjenës Mishel Culin. Ligjerata u zhvillua me studentët e Universitetit Shtetrorë të Tetovës, kurse në ekipin me profesor Cullin, ishin edhe dy politikologë të cilët jepnin përgjigjet e studentëve të interesuar mbi zhvillimet në Francë.
Kjo është një temë shum e rëndësishme, franca nuk është si Amerika, franca është shtet presidencial, mirpo barrën kryesore e ka parlamenti ku prezencë e kryetarit të shtetit është shum e dobishme dhe e nevojshme në parlament, tha në fjalimin e tij profesori i akademisë diplomatike të Vjenës Mishel Celin, duke shtuar më tej se kjo bëhet që nga republika e pestë e saj, kur është zgjedhur zhak dibua.

Këtë tha zotri Celin mundë më mirë ta shpjegojmë, duke marrë përbazë një lum me dy degët e tij. Domethënë majtistët dhe djath`tistët.
Por tha profesori gjthmon është shteti ai i cili i vë në funksion këta dy anë. Shum shkencëtarë deklarojnë se më nuk egzistojnë majtistët dhe djathtistët mirëpo këta zgjedhje presidenciale në francë konfirmuan se se egziston dhe do egsitojë ana e majtë dhe e djathtë, dhe nuk ka shtet centralist.
Kurse dy politikologët nga franca , gjatë ligjeratës së tyre u koncentruan më tepër rreth shpjegimit të dy anëve të lartëpërmendur, konkretisht domethënjen e tyre, si dhe ngarjen e shtetit nga kisha që ka ndodhur shum kohë më parë..

Gjithashtu lexo

Paraqiten si zyrtarë policor, rrahin dhe plaçkisin të riun nga Shkupi

Mbrëmë rreth orës 21:30 në rrugën “Përzhino” në Shkup, tre persona të panjohur e kanë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *