Home / Lajme / Maqedoni / Kampanja kundër armëve

Kampanja kundër armëve

Filloi aktiviteti i etnoqendrës Balkanika në bashkëpunim me organizatën franceze Karitas, me kampanjën kundër armëve të lehta. Projekti filloi në Komunën e Bogovinës, konkretisht në ish selinë e kësaj komune në fshatin kamjan.
Arsimtarë, nxënës dhe prindër të ftuar në këtë manifestim degjuan ligjëratat e organizatorëve si dhe anën zyrtare, atë të Ministrisë së Punëve të brendëshme.
Kampanja internacionale do realizohet deri më 7 qershorë në disa Komuna, dhe ka përqëllim zvogëlimin e trafikimit dhe mbajtjes së armëve të lehta.
Me këtë rast nikoqiri i kësaj ndodhie kryetari i Komunës së Bogovinë Nevbzat Elezi deklaroi.

Jo armë në duat e fëmijëve kontrolloni armët, ky ishte edhe sllogani i kësaj kampanje internacionale kundër armëve, e cila u realizu sot në komunën e Bogovinës. Kjo kampanjë ka përqëllim ngritjen e vetëdijes së qytetarëve sidomos ndikimi tek të rrinjtë.
Aspektin ligjorë në këtë takim e ligjëroi përfaqsuesi i sektorit të punëve të Brendëshme Muhamet Aliu, i cili më tepër u koncentrua në massat kundër armëmbajtje me dhe pa leje..
Kjo kampanjë do realizohet edhe në Tearcë, Komunën e jegunocit si dhe në qytetin tonë. Me çrast edhe fëmijët bëjnë vizatime të ndryshme në temën jo armëve të lehta.

Gjithashtu lexo

Maqedoni, asnjë prioritet për librat që ofendojnë shqiptarët

Sensibilizimi i çështjes që ka të bëjë me përmbajtjet fyese dhe të pavërtetave historike nëpër …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *