Home / Lajme / Maqedoni / Ne Kalishtë u vendos gurëthemeli i xhamisë së re

Ne Kalishtë u vendos gurëthemeli i xhamisë së re

Dje në fshatin Kalishtë u vendos gurëthemeli i xhamisë së re, në vendin ku më parë gjendej xhamie e vjetër.Sipërfaqja e xhamisë së re kap një hapsirë prej 200 metra katrorë.Në manifestimin fetar të djeshëm në këtë fshat morrën pjesë reis ulema Sulejman efendi Rexhepi kryetar i BFI-së, muftynia i muftynisë së Gostovarit, Shaqir efendi Fetahu dhe hoxhallarë tjerë, nga ky rajon..
Gjatë një interviste të dhënë për televizionin Koha, Reis Ul ulema Sulejman efendi Rexhepi, ka theksuar se ndërtimi i xhamisë është mjaft i rëndësishëm dhe nevojë e madhe për këta banorë.
Edhe përfaqëuesit e këshillit iniciativ për ndërtimin e xhamisë thonë se ndërtimi i xhamisë së re të fshatit Kalishtë, do të zgjidhte një problem të madh për bashkfshatarët.

Nga këshillli iniciativ për ndërtimin e xhamisë apelojnë që të gjoithë besimtarët e fesë islame , të kontribuojnë në ndërtimin e kësaj xhamie.

Gjithashtu lexo

Paraqiten si zyrtarë policor, rrahin dhe plaçkisin të riun nga Shkupi

Mbrëmë rreth orës 21:30 në rrugën “Përzhino” në Shkup, tre persona të panjohur e kanë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *