Home / Lajme / Maqedoni / 1468 është numri i studentëve të pranuar në afatin e parë në USHT

1468 është numri i studentëve të pranuar në afatin e parë në USHT

1468 është numri i studentëve të pranuar në afatin e parë në Universitetin shtetrorë të Tetovës. Kurse numri i përgjithshëm i paraparë me konkurs është 4265 studentë.
Në fakultetin e shkencave humane dhe arteve janë pranuar në këtë afat gjithsej 517 studentë, Matematikonatyrorë 200 studentë janë pranuar kurse janë paraparë 820. në shkencat aplikative janë paraparë të pranohen 320 kurse janë pranuar në këtë afat 120 tudentë.

Gjysma e numrit është plotësuar në fakultetin Ekonomik, kurse në juridikë nga 600 të paraparë janë pranuar 258 studentë.
60 përqind e vendeve poashtu janë plotësuar edhe në qendrën për Arsim të lartë profesional Mjeksorë.
Deri më tani më tepër studentë janë paraqitur dhe pranuar në këtë afat në fakultetin e shkencave humane dhe arteve.
Por sipas profesor Agim Velës, ka edhe dy afate të tjera ku pritet që ky numër të plotësohet.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *