Home / Lajme / Maqedoni / Në rrotimin e tretë në misionin paqësor ISAF në Kabul do të shkojnë 126 pjesëtarë të brigadës së dytë të mekanizuar këmbësorike

Në rrotimin e tretë në misionin paqësor ISAF në Kabul do të shkojnë 126 pjesëtarë të brigadës së dytë të mekanizuar këmbësorike

Elenovski në mënyrë indirekte ka lënë kë nënkuptohet se kazerma e qyteit nuk do t`i jepet USHt-së, por e njejta do të shpallet në tender ndërkombëtar për tu invetsuar në qyetet.”Kjo kazermë do të dedikohet për hapje të ndonjë biznesi e jo për atë qëllim dhe vendimin e fundit e sjell qeveria, ne duhet me gjithë faktorët në vend që të shohim perspektivat dhe vlerësojmë se në mes të qytetit do të ishte më mirë të bëhet një invetsim kapital, pasi që është e nevojshme edhe për qytetin edhe për shtetin ndonjë investim., të bëhen punësime dhe kjo është në të mirë për Tetovën dhe qytetarët e tetovës’, theksoi Elenovski.Në rrotimin e tretë në misionin paqësor ISAF në Kabul do të shkojnë 126 pjesëtarë të brigadës së dytë të mekanizuar këmbësorike. Pjesëtarët nga njësiti “Leopardë” në Afgansitan do t’i kryejnë detyrat në përbërje të Kontingjentit të Mbretërisë britanike, ku do të jenë përgjegjës për sigurimin e komandës kryesore të forcave të ISAF-it në Kabull

Dislokimi i kazermës së qyteteit të Tetovës është në procedurë e sipër dhe ajo do të dislokohet në vendin e quajtur “Jerebinë”, që gjendet në Malin e Thatë , në afërsi të fshatit Zhelinë.Këtë sot e deklaroi Ministri i Mbrojtjes së Maqedonisë, Llazar Elenovski, gjatë qëndrimit të tij në Tetovë, me rastin e dërgimit të 126 pjesëtarëve të ARM-së, në misionin paqësorë ISAF, në Afganistan.Për sa i përket transpoformimit të kazermës së Tetovës dhe dislokimit të saj, e njejta do të disklokohet në vendin e quajtur Jerebinë”, që është objekt i ARM-së, pra bëhet fjalë për diskolim pasi që njëri nga kushtet që duhet t`i plotsojë një armatë e Nato-së, është që në qendër të cfarëdo qyteti të mos ketë kazermë, tha Elenovski.”Në një shtet demokratik nuk ka ushtri klasike por ushtritë e tyre marrin pjesë në misione paqëruajtësedhe nuk ka nevojë kazerma që të qëndrojë në qendër të qytetit dhe e njeta do të diskolohet dhe të gjitha kazermat që gjenden nëpër qendrat e qyteteve si kjo e Tetovës, japin shumë mundësi zhvillimore që të zhvillohet qyteti dhe shteti, ku do të mund të investohet me kapital të jashtëm, dhe këto objekte apo hapësira janë një dëshmi ku nund të investohet, gjithsesi e gjithë kjo në mënyrë legale dhe parasegjithash, me këtë do të mund të ulej papunësia pasi që shteti do të shpallë tender ndërkombëtar dhe do kisha dashtë që të vijnë më shumë invetsitorë të huaj edhe këtu në tetovë sepse ka vend për investime sepse problemi kryesor është papunësia në vendin tonë tha Elenovski.Ndërkaq, eprori Feto Bajrami, u shpreh se ekipi që do udhëtojë për në Afganistan është mjaft i përgatitur psigjikisht dhe fizikisht për të kryer me sukses misionin.Për mosmarrëveshjet me presidentin, ai tha se është formuar grup punues i cili do punoje projektin për dislokim sepse një projekt i tillë ekziston që moti dhe ne do të shqyrtojmë projektin për diskolim në nivel qeveritar dhe duhet ti shikojmë mundësitë për atë dislokim , si do duket ai dhe në cafrë periudhe kohore do kryhet dhe sa do të kushtojë, pasiqë mos gënjehemi se kjo do të përfundojë brenda disa mujave, sepse është një proces i gjatë.”Gjatë këtyre 15 viteve për fat të keq, asnjë qeveri nuk ka filluar me një racionalizim të tyre me pronën e armatës së dikurshme të madhe, duke patur parasysh se ka një numër të madh të tokës dhe kazermave qeveria ka energji vizion se si do veprohet me ta si psh kazerma e .Ilindenit kjo e Tetovë, duhet të dislokohen, ndërsa kohë më parë kryetari i shtetit të njetat ua dha pushteteve lokale por ata u treguan të paafta për të bërë dicka pozitive për zhvillimin e ekonomisë dhe pas një viti nuk kemi asnjë efekte “ tha Elenovski në Tetovë.Elenovski në mënyrë indirekte ka lënë kë nënkuptohet se kazerma e qyteit nuk do t`i jepet USHt-së, por e njejta do të shpallet në tender ndërkombëtar për tu invetsuar në qyetet.”Kjo kazermë do të dedikohet për hapje të ndonjë biznesi e jo për atë qëllim dhe vendimin e fundit e sjell qeveria, ne duhet me gjithë faktorët në vend që të shohim perspektivat dhe vlerësojmë se në mes të qytetit do të ishte më mirë të bëhet një invetsim kapital, pasi që është e nevojshme edhe për qytetin edhe për shtetin ndonjë investim., të bëhen punësime dhe kjo është në të mirë për Tetovën dhe qytetarët e tetovës’, theksoi Elenovski.Në rrotimin e tretë në misionin paqësor ISAF në Kabul do të shkojnë 126 pjesëtarë të brigadës së dytë të mekanizuar këmbësorike. Pjesëtarët nga njësiti “Leopardë” në Afgansitan do t’i kryejnë detyrat në përbërje të Kontingjentit të Mbretërisë britanike, ku do të jenë përgjegjës për sigurimin e komandës kryesore të forcave të ISAF-it në Kabull.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *