Home / Lajme / Maqedoni / Sllavevski vizitoi komunën e Zhelinës

Sllavevski vizitoi komunën e Zhelinës

Tetovë, 16 janar – Me ftesë të kryetarit të komunës së zhelinës sot qëndroi për vizitë, ministri I finansave trajko sllavevski I cili premtoi se në suaza të kornizave ligjore dot mundohet ashtu si komunës së Zhelinës edhe komunave tjera me një strategji të veçnatë të qeverisë tju ndihmoet lidhur me borxhet e trashëguara. “Komuna e zhelinës si gjith komunat tjera lufton për hyrjen në fazën e dytë të decentralizmit dhe mendoj që kjo kumë e ka merituar këtë dhe ajo që ka penguar deri tani kan qenë disa kushte që duhen të plotësohen e që janë të lidhura më shumë me borxhin e trashëguar para viti 2005 kur filloi faza e parë e decentralizimit.Dua tju njoftoj se ajo që edhe e diskutuam me zotrin Qenan Aliun janë mundësitë, opcionet, se si pushteti qendror ti ndihmoj pushteti local për zgjidhjen e problemve për disa borxhe të trashëguara”.

Sllavevski më tej shtoi se kjo minsitri punon intezivisht për pasqyrimin e problemve dhe sipas ti për dia muaj duhet ta kne një fotografi të qartë në lidhje me këtë problem..
Kryetari I komunës së Zhelinës Qenan Aliu me gëzimin e tij që minsitri I finansave mbeti I impresionar nga pamja e e godinës së re administrative, tha se decentralizmimi është vetëm një process I cili ende është në vijim të përfundimit.
Ministri i Financave Sllavevski, më pas i shoqëruar nga lideri i PPD-së Abdylhadi Vejseli dhe prefekti Aliu ka vizituar ndërmarrjen Golec Trans dhe ndërmarrjen Vezë Sharri ku u njoh për së afëmri me kapacitetet prodhuese të saj.Nga ana e udhëheqësve të Vezë Sharrit, Ministri Sllavevski u njoftua për punën dhe teknologjinë moderne me të cilën disponon ajo. .
Urim Hasipi

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *