Home / Lajme / Maqedoni / Vezë sharri shembull për tjerët

Vezë sharri shembull për tjerët

Tetovë, 22 janar – Për vizitë në farmë e shpezëve Vezë Sharri në fshatin Tregosh të Komunës së Zhelinës, sot qëndroi zëvëndeskryemninistri Zhivko Jankullovski. Qëllimi I vizitës së Jankullovskt ishte për njohje me kapacitet e kësaj fabrike.Sipas tij kjo është një vizitë që I bëhët një prej fabrikave më të mëdha të shpeztarisë në Maqedoni dhe Evropë.
“Kjo fabrikë e pulave punon si fabrikë shumë rentabile dhe të dhënat e mija janë se këtë vitë u jepet më tepër vëmendje shpeztarisë, sepse për herë të parë japim ndihmë edhe shpeztarisë nga 8 denarë për kokë pule.
Do të bisedojmë për hapjen e fabrikës për pluhur nga vezët e cila është tepër e nevojshme për republikën e Maqedonisë, bëhët fjalë për një farmë të shpezëve me mbi 120 milion pula në inkubim, 1000 zogj dhe me import pre 36 milion vezëve në vitë. Kur do të shumohen të gjithë këto të dhëna bëhët fjalë për një farmë shpeztarie rentabile në republikën e Maqedonisë dhe është kënaqësi edhe e përfaqësuesve të qeverisë të vizitojë një farmë shpezesh dhe nga do të kemi rastin të bisedojmë me detajisht rreth shpeztarisë zhvillimit të shpeztarisë në vendin tonë”, deklaroi Ministri Jankullovski.

Sipas tij është mirë që ka iniciativë nga pronar privat, në këtë rast edhe pronari I kësaj farmes së shpezëve ka ngritur këtë iniciativë, vëtë financimi që do ta jepë pronari do të thotë se shteti duhet të jetë I interesuar të ndihmoj, ndihma ka të bëjë në pjesën e kreditimit ku mundesohet kredit me 5 përqind për dhënjë të kreditit ato janë mjaftë Të gjithë ata të cilët janë të interesuar të investojnë në objekte kapitale do të mund të aplikoje për të fituar projekte të tilla.Ndërkaq Arben Abdurahmani, tha se “Hapja e një fabrike të vezeve është mjaftë e rëndësishme për shtetin tonë për shkak se ne maqedoni importohen mbi 5 miljon euro në vitë vezë pluhur, për industrinë e konduterisë dhe ne në maqedoni nuk kemi çfarë bëjmë me kategoritë me vezët që janë jashtë kategorive normale dhe njekohësisht do të happen edhe vende të reja pune ku do të rritet edhe kapaciteti I shpeztarisë në maqedoni prodhimit të vezëve veçanerisht dhe dikund për 30 % do të rritet kapaciteti, ajo do të thotë se do të ketë edhe vende të reja pune në shtetin tonë”, deklaroi Abdurrahmani..
Ndryshe në kuadër të kësaj fabrike planifikohet që të hapet edhe një fabrikë për prodhimin e vezëve në pluhur..
Urim Hasipi

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *