Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia e din vijën e kuqe

Maqedonia e din vijën e kuqe

Tetovë, 22 shkurt – Qeveria gjatë periudhës së ardhshme do të punojë në mënyrë konstruktive dhe me kujdes do ta pranojë atë që është pozitive, ndërsa ajo që është në kundërshtim me interesat shtetërore e nacionale, kategorikisht do ta refuzojë. Nuk dalim nga negociatat me Nimicin, megjithatë e dimë saktë ku është vija jonë e kuqe”, tha kryeministri Nikolla Gruevski, gjatë një takimi me qytetarët e Tetovës të mërkurën mbrëma.Gruevski gjatë fjalimit të tij, tha se pas marrjes së rolit rolit udhëheqës në qeveri, një vitë e gjysëm që në seancën e parë të qeverisë kemi zvogëluar tvsh-në për bujqit nga 18 përqind në 5 përqind ashtu siç premtuam në kampanjë , kemi zvogluar tatimin në fitim nga 15 përqind në përqind , kemi zvogluar tatimin personal nga 23 përqind në 10 përiqnd. Kemi punuar në përmirësimi e klimës së biznesit dhe do të vazhdojme edhe në të ardhmen. Në vitin 2007 banka botërore e rangoi maqedoninë në vendin e katërt si shtet reformues nga 178 vende të botës.

Në 2007 kemi bërë një luftë serioze në luftën kundër korrupsionit dhe krimitë organizuar në Maqedonisë. Në këtë luftë nuk na kanë intersuar se nga cila parti është i yni, është partiak apo është nga kolegët tanë të koaliconit qeveritar, sepse vetëm ashtu mund t`ia ndryshojmë imazhin vednit tonë dhe do të vazhdojmë edhe në vitin 2008 dhe në të ardhmen. Këto reforma janë edhe kusht kryesor që maqedonia filloi bisedimet për regjimin e vizave, sot.ne tha gruevski, kur erdhëm në qeveri kërkuam nga bashkimi evropian që të na tregojë se cka duhet të bëjmë që të bëjmë ne që të hien vizat ata na thanë se duhet që të kemi një qendër për viza, pasaporta biometrik dhe gjëra tjera të cilët ne i bëmë.Gruevski gjatë qëndrimit të tij në Tetovë foli edhe për reformat në shëndetësi dhe në mes tjerash tha se pacienti është mbi të gjitha dhe ju jeni dëshmitarë se ka përvec këtyre reformave që bëmë mungonte citocastina dhe ne e ndruam drejtoreshëm vendoëm tjetër dhe tani nuk ka probleme. Por opozita gjithmonë do të gjej dikënd që do të ankohet por ne në këtë drejtrim jemi shumë të vendosur se reformat janë të dhimbshme sepse dikujt që ka përfituar në rrugë ilegale dhe në kuriz të qytetarëve nuk i shkojnë për shtati këto reforma tha Gruveski, duke bërë të ditur se do të ndërtojë edhe një pjesë të re në burgun e shutkës, pasi që tani ai është i stërmbushur me të burgosur dhe të paraburgosur nga aksionet e ndryshme të policisë..
Urim Hasipi

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *