Home / Lajme / Maqedoni / Stavrevski: Pavarësia e Kosovës efekt pozitiv për ekonominë e Maqedonisë

Stavrevski: Pavarësia e Kosovës efekt pozitiv për ekonominë e Maqedonisë

Tetovë 22 shkurt – Unë pres që pavarësia e Kosovës të ketë efekt pozitiv në ekonominë e Maqedonisë dhe në ekonimë e rajonit, nga arsyja më e thjeshtë sepse gjatë kohë ngeli paqartësia dhe tani ajo paqartësi gradualisht për disa muaj me disa turbulenca do të largohet nga rajoni, dhe përshkak të relacioneve të mira që I kanë biznismenet maqedonas I kanë me kosovën, besoj se një pjesë e madhe e tregut atje do të kapin dhe do të arrijnë të çojnë atje, sepse gjithsesi do të ketë mungesë e disa prodhimeve, parasëgjithash ushqimore dhe të tjera” tha gjatë vizitës në Jegunovc Zëvëndes kryeministri për çështje ekonomike Zoran Stavrevski.

Ai thotë se edhe me Serbinë duhet të ruhen raportet e mira që ekziostojnë. “E rëndësishme është për neve të kemi mardhënie të balansuara dhe të mbajmë bashkpunimin e mirë me Serbinë dhe për atë duhet që mjaftë vemendje duhet të punojmë në atë drejtim dhe se ekzistojnë relacione tradicionale e firmave maqedonase me firmat serbe. Në atë drejtim shteti duhet të luajë me mecuri rolin e sajë përmes kontakteve të mira politike me Prishtinen dhe Beogradin” përfundoi Stavrevski. .
Urim Hasipi

Gjithashtu lexo

Sot para gjykatës themelore të Kumanovës, ndryshoi qëndrimin e tij,pendohet vrasësi i Almir Aliut, u kërkon falje familjarëve

Boban Iliq, i akuzuar për vrasjen e Almir Aliut, sot para Gjykatës Themelore të Kumanovës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *