Home / Lajme / Maqedoni / Jankullovksa vizitoi Tetovën,prezantoi masat për zhvillimin e bisnesit

Jankullovksa vizitoi Tetovën,prezantoi masat për zhvillimin e bisnesit

tetovë, 15 maj – Delegacioni I udhehqëur nga bartësja në njësinë numër gjashtë të partis VMRO-DPMNE, Gordana Jankullovksa vizituan tregun e gjelbërt në tetovë si dhe disa markete siç është edhe marketi Erzana. Ajo tha se marketi Erzana është një shembull I mir për zhvillimin e sektorti privat si dhe një mundësi e mir në përfshirjen e produketeve ushqimore me prodhimtari të Maqedonisë.
” Sot pikërisht në njërën nga marketet të tetovës në marketin Erzana kishim mundësinë të gostojmë prodhime të produketev ushqimore me kualitet të maqedonisë të cilët janë përkrahje e fuqishme të ekonomisë në Maqedoni.Ajo tregon se në maqedoni ka hapsirë të pordhohet kualitet në nivel të barabartë me atë të europës. Marketi Erzana është një shembull I mirë për zhvillimin e sektorit privat dhe shpresoj se në tetovë sektorti priavt dot vazhdon edhe më tej të zhvillohet”- tha ajo..

Ajo e viziotjë edhe tregune gjelbërt në tetovë, ku me iu dha mundësia të bisedojë për aktivitetet dhe masat të cilët qeveria e republikës së maqedonisë e udhëhequr nga VMRO – DPMNE I vëndoi në funksion të përmirësimit të klimës së biznesit dhe përmirësimin e kushteve në biznesin privat ku sipas saj, besojnë që e ardhmja e një shteti është në fuqin e biznesit .
“Un e shfrytëzova mundësië të prezentojë disa nga masat të cilat I parashikojmë në programën e VMRO-DPMN-së të cilët dot mundësojnë zhvillimin e e biznesit privat, zhvillimin e ekonomisë si dhe punësime të reja. Në funskionin e punësimeve të reja njëra nga masat më të rëndësishme të cilat I partashikojmë që ti zbatojmë gjatë mandatit të ardhshëm katërvje]ar është zvëgëlimi I harxhimeve të fuqis puntore”-deklaroi jankulovksa.
Jankullovksa tha se në kuadër të programës së VMRO – DPMN-së japin mundësi për zhvillimin e biznesit privat si dhe zmamdhimin e numrit të punësimeve të reja, të cilët dot jenë edhe nën ndikimin e sistemit të pagave bruto të cilën parashikojnë që të zbatohet në vitin 2009 . .
Ajlin Kadriu

Gjithashtu lexo

Akomodim falas në Shkup për ndeshjen e Super Kupës Evropiane (FOTO)

Super Kupa Evropiane që do të luhet më 8 gusht në Shkup ndërmjet Real-Madrid dhe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *