Home / Lajme / Maqedoni / Në Univerzitetin e Evropës Juglindore u shënua dita e Evropës

Në Univerzitetin e Evropës Juglindore u shënua dita e Evropës

Tetov, 06 maj – Me rastin e shënimit të ditës së europës u mbajt manifestim në mjediset e Univerzitetit të Europës Juglindore ku kjo dit u shënua me shum evenimente. Evenimenti I sotem ishte një manifestim që tani më është bërë tradicional dhe kjo është hera e pestë me radhë që manifestohet sëbashku me lëvizjen evropiane për Maqedoni.Në kët manifestim tradicionalisht organizohen edhe tema të ndrsyhme, me debate në lidhje me trendet e zhvillimit eurpoian në kohën e sotshme. Me këtë rast prorektori për çështje arsimore Zamir Dika tha se me kptë rast kan organizuar dhe një gara oratorie ku studenti më I mir edhe dot shpërlbehet

“Sot dmth në këtë manifesitm, kishim tema debative në lidhje me procesin e bolonjës, sfidta e procesit të bolonjës në republicën e maqedonisë dhe diskutues të ndrsyhëm nga ana e aspketit të procesit të bolonjës. pastaj pason edhe një eveniment shummë I rëdneshishëm eshte gara e oratoris në lidhje me temën e përcaktuar nga studentë të përzgjedhur nga univerzitet të ndryshme në Republikën e maqedonisë dhe ortatorët mët të mir dot marin shprëblimet e duhura” , u shpreh prorektori për çështje arsimore Zamir Dika.
Në këtë manifestim, morën jesë përfaqësues të komisionit europian të zyrës ë Republikën e Maqedonis, përfaqësues nga univerzitet e nryshme në republicën e maqednisë dhe studentë, profesorë nga të gjithë univerzitetet..
Ajlin Kadriu

Gjithashtu lexo

S’ka ndalesë për qarkullim në Simnicë, banorët frikësohen nga epidemitë

Nuk ka ndalesë për lëvizje e as masa të përkujdesit drejt fshatit Simnicë të Gostivarit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *