Home / Lajme / Maqedoni / Stërvitje antiterroriste në ambient urban

Stërvitje antiterroriste në ambient urban

27 maj – Në tregun e qytetit në Negotinë në pjesën lindore të vendit sipas planit për kryerjen e operacionit “Vetëtima maqedonase – 03”, sot do të kryhet ushtrim në të cilin do të tregohen aktivitete për ballafaqim praktik me grupet e futura terroriste në mjedisin urban.
Ushtrimin do ta kryejnë pjesëtarët e Batalionit të mesëm të deklarua këmbësorik nga përbërja e Brigadës së parë të mekanizuar këmbësorike (BPMK) dhe çeta e Policisë ushtarake.
Në pajtueshmëri me skenarin për zgjedhjen e “incidentit”, pjesëmarrësit e ushtrimit do të duhet të pengojnë aktivitete të pa lejuara nga ana e terroristëve të cilët janë vendosur në Tregun e qytetit në Negotinë, kur është ditë tregu dhe në pjesëmarrje të banorëve lokal.

Nëpër zgjedhjen praktike të këtij incidenti, pjesëtarët e ARM-së do të duhet praktikisht t’i ndryshojnë procedurat operative standarde të NATO-s, të shkruara në situata të këtilla, që do të nënshtrohen në vlerësim.
Për rreth vlerësuesve, në ushtrim do të marrin pjesë edhe pjesëtar të Komandës së NATO-s në Napoli, nën monitoring të të cilëve është procesi i vetëvlerësimit të “Vetëtimës maqedonase – 03”.

Gjithashtu lexo

S’ka ndalesë për qarkullim në Simnicë, banorët frikësohen nga epidemitë

Nuk ka ndalesë për lëvizje e as masa të përkujdesit drejt fshatit Simnicë të Gostivarit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *