Home / Lajme / Maqedoni / U hap edicioni i katërt i panirit të Karierës

U hap edicioni i katërt i panirit të Karierës

Tetovë, 29 maj – Në Univerzitetin e Europës Juglindore u bë hapja solemne e panairit të 4-të të Karrierres. Hapjen solemne e bëri rektori I UEJL-së Alajdin Abazi dhe Drejtoresha e Misionit te Kombeve te Bashkuara, ndërsa I pranishëm ishte edhe Bernard Valero – Ambasador i Francës ne RM.
Rektori I UEJL-së Aljadin Abazi e vlerosi si mjaftë të rëndësishëm këtë panair.
” Është eveniment i rëndësishëm bashkarishtë palët e interesuara me treguar prodhimet e tyre siç janë kompanitë nga ana qetër dhe ç’ka ofron Univerziteti por është më rëndësi që vetëm studentet kanë mundësi të kontaktojnë me firma kompani të ndryshme, për dy qëllime. Qëllimi i parë është që të bëjën pjesën praktike të punës por qëllimi kryesor është për punësimin e tyre në këtë panair kemi afro 60 kompani po të kishte më shumë hapsirë do të kishte edhe më tepër kompani por sivjet janë kompani më mëdhaja, dhe bësojmë që derisa vitin e kaluar gjatë vitit të kaluar u angazhuan 120 student për punësime gjetën në një farë menyre oferten, sivjet shpresojmë deri 200 studenteve do tu ofrohet punësimi që është shumë më rëndësi për ne, dhe shpresojmë që të vazhdojmë është e katërta herë”, tha ai.

Ambsadori I Francës, Bernard Valero tha se në këtë panair merr pjesë pjesë me qëllim rritjes së bshkpunimit me e UEJL-në.
” Qëllimi i parë është sepse të rritim bashkpunimin me e UEJL-në dhe qëllimi i dytë është sepse jamë shumë i gëzuar sot të lajmëroj që një delegacion ng Republika e Maqedonisë dje ishte në Francë dhe bënë marrveshje me një kompani franceze me qëllim që të inivestojnë në republiken e Maqedonisë, ky është investim rreth 60 miljon Euro investim mjaftë i madh i kësaj kompanie dhe do të hapen mbi 1000 vende të reja pune për studentete dhe të rinjtë e Maqedonisë, kjo më gëzon shumë sepse do të filloj të rritet edhe ekonomia në Maqedonia dhe do të vazhdojmë të bëjëm bashkpunim me kompanintë franceze gjithashtu që të nënshruajnë marrveshje me Maqedoninë, ky është qëllimi që të bëjmë bashkupnim sa më të madh mes Republikës së Maqedonisë me Francëm, tha ambasadori francez.
Panairi i Karrierës organizohet për çdo vit nga Qendra e Karrierës në UEJL-së më përkrahje të kompanive të ndryshme. Sponsor kryesor këtë vit është Operatori.VIP. .
Kasam Selimi.

Gjithashtu lexo

Maqedoni, asnjë prioritet për librat që ofendojnë shqiptarët

Sensibilizimi i çështjes që ka të bëjë me përmbajtjet fyese dhe të pavërtetave historike nëpër …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *