Home / Lajme / Maqedoni / Promovim i lbrit: ‘Seksi dhe dashuria, një labirint enigmatik’

Promovim i lbrit: ‘Seksi dhe dashuria, një labirint enigmatik’

Tetovë, 3 qershor – “Seksi dhe dashuria një labirint enigmatik” është libri i autorit prof.dr.Amzi Zimberi, i cili u promnovua në Univerzitetin shtetërorë të tetovës. Ky libër është i kompletuar në fushën e seksiologjisë pedagogjike.Gjithashtu në këtë libër autori shpreh realitetin objektiv të jetës dhe problemeve seksuale me të cilat rinia bashkëkohore është ballafaquar. Autori i librit në fjalë tha se kjo temë është e paërpunuar deri tani.
“Gati 30 vite në këtë drejtim duke patur parasysh problemt e shumta me t]ë cilat është ballafaquar rinia shqiptare. Duke i patur problemet e shumta alarmante në europë dhe në tërë botën kam kushut me përkushtim të ve]antë këtë sferë të jetës së njeriut e cila është mjaft me rënëdsi. Impulset për të] punuar në këtë fushë janë kah moti prej viteve 80 kur kam filluar studimet në sarajevë, studime të cilat ishin të ve]anta, të cilat ishin të organizuara komnbet e bashkuara dhe pash se ka nevojë të punophet posa]ërisht tani për tani kur flasim për mardhëniet midis gjinive me probemet e shumta të jetës dhe dashurisë seksuale” – tha autori kumoanovar.

Sipas asaj që na ofron autori i këtij libri Amzi Zimberi, mësojmë se ai edhe pse është në moshë relativisht të shtyrë na tregon se në mënyrë intenzive dhe pa u lodhur punon për ti kontribuar shkencës shqiptare. Prej vitit 1989, ka botuar mbi 11 tituj shkencor univerzitar: “Humanizmi i marrdhënieve ndërmjet gjinive “, “Seksi, dashuria dhe problemet seksuale të rinisë bashkëkohore” , “Teoria e edukatës I dhe II”, “metodologjia e komunikimit pedagogjik”, “Psikologjia e moralit”, dhe “teoria e edukatës I në ribotim”..
Ajlin Kadriu

Gjithashtu lexo

Kuvendi duhet të votojë për shkarkim të Zvërlevskit

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot duhet të mbajë vazhdime të tre seancave midis të …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *