Home / Lajme / Maqedoni / BDI: Ahmeti dhe Gruevski janë dakorduar edhe për Kosovën

BDI: Ahmeti dhe Gruevski janë dakorduar edhe për Kosovën

7 korrik – “Ahmeti dhe Gruevski janë pajtuar edhe për çështjen e emrit dhe njohjes së Kosovës. Nuk mund të paramendoj qeveri e cila nuk do ta njeh pavarësin e Kosovës”, theksoi deputeti i BDI-së, Xhevat Ademi.
Implementimi i Marrëveshjës së Ohrit, respektivisht sjelljen e Ligjit për përdorimin e gjuhëve dhe rregullimin e statusit legal të të gjithë të prekurve nga lufta e viti 2001, janë prioriotet e marrëveshjes mes Ahmetit dhe Gruevskit, deklaroi deputeti i BDI-së, Xhevat Ademi.
Marrëveshjes së Ohrit, respektivisht sjelljen e Ligjit për përdorimin e gjuhëve dhe rregullimin e statusit legal të të gjithë të prekurve nga lufta e viti 2001, marrja e ftesës për anëtarësim sa më të shpejtë të Maqedonisë në NATO, fitimi i datës për fillimin e bisedimeve për anëtarësimin e Maqedonisë në BE, lufta e pa kompromis kundër krimit dhe kriminalitetit”, tha Ademi.

Sipas tij Ahmeti dhe Gruevski janë pajtuar edhe për çështjen e emrit dhe njohjes së Kosovës. “Nuk mund të paramendoj qeveri e cila nuk do ta njeh pavarësin e Kosovës”, theksoi Ademi.

Gjithashtu lexo

Grujoski dhe Boshkovski do të parabugosen, Jakimovski do të mbetet pa pasaportat e tij

Portali SDK bën të ditur se të akuzuarit e PSP-së në lëndët ”Fortesa” dhe ”Shënjestra”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *