Home / Lajme / Maqedoni / Zbardhen emrat e shumicës së ministrave të kabinetit Gruevski

Zbardhen emrat e shumicës së ministrave të kabinetit Gruevski

6 qershor – Partnerët e koalicionit VMRO-DPMNE dhe BDI janë duke mbyllur listat e kandidatëve për ministra në përbërjen e re të Qeverisë të udhëhequr nga Nikolla Gruevski..
Sipas, Agjensis se lajmeve INA, BDI ka 5 ministra dhe një post të zëvendëskryeministrit..
Kryeministri:Nikolla Gruevski.
Zëvendëskryeministri për çështje ekonomike: Zoran Stavrevski.
Zëvendëskryeministri për çështje të Marrëveshjes së Ohrit: Abdulhaqim Ademi.
Zëvendëskryeministri për evrointegrime: Gabriela Konevska- Trajkovska apo kuadër tjetër i VMRO-DPMNE.
Ministër i Mbrojtjes: Pande Llazarovski, VMRO-DPMNE.
Ministër i Brendshëm: Gordana Jankullovska, VMRO-DPMNE.
Ministër i Drejtësisë: Mihajllo Manevski

Ministër i Punëve të Jashtme: Antonio Milloshoski.
Ministër i Punës dhe Politikës Sociale: Xhelal Bajrami, BDI.
Ministër i Financave: Trajko Sllavevski.
Ministër i Arsimit dhe Shkencës: Pero Stojanovski, VMRO-DPMNE.
Ministër i Ekonomisë: Fatmir Besimi, BDI.
Ministër i Bujqësisë: Aco Spasenovski, Partia Socialiste.
Ministër i Transportit dhe Lidhjeve: Mile Janakievski, VMRO-DPMNE.
Ministër i Shëndetësisë: Bujar Osmani, BDI.
Ministër i Kulturës: Elizabeta Kançevska, VMRO-DPMNE.
Ministër i Pushtetit Lokal: Musa Xhaferi, BDI.
Ministër i Ambientit Jetësor: Nexhati Jakupi, BDI.
Ministria për Shoqëri informatike: Ivo Ivanovski, VMRO-DPMNE.
Ministër pa resor: Adnan Qahil, Partia Demokratike Turke

Gjithashtu lexo

Maqedoni, asnjë prioritet për librat që ofendojnë shqiptarët

Sensibilizimi i çështjes që ka të bëjë me përmbajtjet fyese dhe të pavërtetave historike nëpër …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *