Home / Lajme / Maqedoni / Eko natyra mne sukses e ktheu troftën në Liqenet e Sharrit

Eko natyra mne sukses e ktheu troftën në Liqenet e Sharrit

16 gusht – Shoqata ekologjike Eko-Natyra Tetovë këtyre ditëve përfundoi me sukses fazën e parë të projektit: „Peshkëzimi i liqeneve dhe lumejve të Sharrit me Troftë pikaloshe“.
Nga aktivitetet dhe monitorimi i kësaj faze konstatojmë se aksioni është mjaft i suksesshëm,gjendja e rasatit të peshqve është mjaft e mirë,tani duhet të punohet në ngritjen e vetëdijes së banorëve lokal,peshkatarëve dhe barinjëve lokal se trofta autentike është pasuri natyrore që duhet ruhet edhe për gjeneratat e ardhshme.Projekti ngërthen në vete tre faza të lëshimit të rasatit të këtij lloji,e pastaj shtimi do të jetë natyror“, thotw kryetari i kwsaj shoqate Nexhmedin Haliti.Sipas tij, ndihmesw ka dhwnw Doktor profesor .Vangjell Stefanovski –ekspert i kësaj lëmie nga Univerziteti i Manastirit i cili me kërkesë të Eko-Natyrës punoi program –elaboratin e këtij projekti ,dhe iu bashkangjit kësaj ideje fisnike dhe nuk pranoi kompensimi material për punën e kryer.

Projektin materialisht dhe teknikisht e ndihmuan: Metaleks,Pizeria Lura,Keti- teks, Sirena,Re-Ad ,Komuna e Tetovës dhe malësorët e fshatrave të Sharrit.Ky sukses na motivon që fazat tjera do të jenë edhe më të suksesshme dhe qëllimi i ynë do të realizohet sepse ky margaritar ju mungonte dekadave të fundit liqeneve të Sharrit, thotw Haliti.

Gjithashtu lexo

S’ka ndalesë për qarkullim në Simnicë, banorët frikësohen nga epidemitë

Nuk ka ndalesë për lëvizje e as masa të përkujdesit drejt fshatit Simnicë të Gostivarit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *