Home / Lajme / Maqedoni / Aparaturë për spitalin klinik të Tetovës

Aparaturë për spitalin klinik të Tetovës

Tetovë, 26 shtator-Vite me radhë reparti I dializës në spitalin klinik të Tetovës ka patur vështirësi me mungesën e hapësirave dhe dhe aparaturës së re.Në repartin e hemodijalizës mjekohen 78 pacient, ndërsa 10 janë potencial të sëmurë të cilët mjekohen në Shkup dhe Strugë.Fatmir Omeri specialist internist tha se bëhet fjalë për një donacion, prej 5 hemo aparateve për dializë, disa karrike dhe klimatizues, dhe me këtë zbutet mungesa e aparatave edhe pse kemi nevojë për aparate tjera të cilët janë vënë në funskion të repartit për dializë dhe kanë arritur nga Arabia Saudite nga ana e shoqatës humanitare IROSA.

Aparaturat momentale janë të amortizuara, thotë ai dhe apelon që hapat e IROS-ës t`i ndjekin edhe tjerët.Me 5 aparataurat për dializë në këtë repart gjithsej ka 24 aparate në të cilët mund të mjekohen afër 80 pacient.
Udhëheqësia e repartit për hemodializë vite me radhë, ka bërë përpjekje që të zgjerohen hapësirat ekzistuese por deri tash nuk ka patur gatishmëri që të investohet..
Ajlin Kadriu

Gjithashtu lexo

Akomodim falas në Shkup për ndeshjen e Super Kupës Evropiane (FOTO)

Super Kupa Evropiane që do të luhet më 8 gusht në Shkup ndërmjet Real-Madrid dhe …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *