Home / Lajme / Maqedoni / Tirana zyrtare inferiore ndaj politikës greke

Tirana zyrtare inferiore ndaj politikës greke

Tetovë, 9 tetor – Në kuadër të panairit të librit Tetova 2008, mer pjesë edhe shtëpia botuese Çamëria e cila kryesisht ngërthen libra që kanë të bëjmë me Çamërinë.Autori I më shumë se 15 librave me tematikë për Çamërinë Arben Kondi, shprehet se ndjehet I emocionuar që pas gjasht vitesh kthehet në Tetovë.”Tetova për mua është mall I madh.Jam pjesmëarrës në panairet e pasluftës dhe ndjehem I emocionuar që jam në kryeqendrën e Iliridës.Jetoj në Australi ndërsa me origjinë jam nga Çamëria.Ndërsa më shumë shqiptarë që jetojnë në australi janë nga Prespa dhe Manastiri”, thotë Kondi.Në qendër të temës që unë trajton ai në librat e tij është jo vetëm Çamëria, por mbarë trojet shqiptare.Pavarësia e Kosovës do të hedh dritë mbi shumë çështje tjera të shqiptarëve në ballkan, e sidomos për çështjen çame.”Është plaga më e dhimbshme e kombit, është plaga që rrjedh gjak ende.Përveç çështjes çame e cila momentalisht krijon nevojë e domosdoshme të një mbështetje të fuqishme mbarëkombëtare, dhe kjo çështje nuk mund të trajtohet si çështje teknike, por thjesht është çështje kombëtare.Duke u mbështetur jo vetëm prej politikës por prej tërë ambientit shoqëroro në Kosovë dhe tek ju, dhe unë do të dëshiroja që mbështetja të jetë më e fuqishme në radhë të parë,. Partitë politike dhe opinioni të jetë më e ndjeshme impulsiviteti ndaj çështjes çame.Unë e di që populli I Iliridës në Maqedoni do t`I jep mbështetje çështjes mbarë kombëtare.Për fat të keq politika zyrtare e Tiranës momentalisht po e anashkalon çështjen çame.Ne si komb shqiptar duhet t`I paraprijmë ofensivës së fuqishme greke në jugun e shqipërisë.Grekës kanë më shumë të drejta në Shqipëri se sa çamët në Greqi”, thotë Arben Kondi.

Sipas tij, politika zyrtare e shqipërisë përderisa nuk ka nënshkruar dokument zyrtarë për çështjen çame, ku do të evidentohej gjenocidi grek mbi çamët.”Politika shqiptare është komplet e izoluar dhe është inferiore në pozicion me politikën greke.E njejta gjë është edhe me me maqedoninë pasi që nuk pranon emrine Maqedonis dhe është koncepti bizantin I Greqisë për të kthyer kufijtë që ka pas shteti grek në kohën bizantinë”, tha ai.Ndryshe Kondi kohë më parë ka vizituar shumë troje të shqiptarëve ndërsa në një rast ai Tetovën do t`a quajë kryeqendër të Iliridës, pasi do të vëren universitetet, flamujt duke valvitur nëpër qytet..
Urim Hasipi

Gjithashtu lexo

Grujoski dhe Boshkovski do të parabugosen, Jakimovski do të mbetet pa pasaportat e tij

Portali SDK bën të ditur se të akuzuarit e PSP-së në lëndët ”Fortesa” dhe ”Shënjestra”, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *