Home / Lajme / Maqedoni / Kampanjës VISA! NO WAY! I bashkanjitet edhe Unioni Studentëve të UEJL-së dhe USHT-së

Kampanjës VISA! NO WAY! I bashkanjitet edhe Unioni Studentëve të UEJL-së dhe USHT-së

Unioni Studentëve të UEJL-së dhe USHT-së, i bashkangjitet dhe mbështet kampanjën VISA!!! NO WAY!!! – apo në shqipVIZA!!! SKA GJASA!!! Iniciatorë të ksaj kampanje janë shumë organizata joqeveriatre ku I mbështetin edhe gjith unionet studentore pa dallim univerzitet private apo shtetërore.

Unioni I studentëve I univerzitetetit të evropës juglindore në badhkpunim me unionin e uniuverziteti shteror të tetovës lajmrojm opinionin publik se prej sot I bashkangjiten kësaj kampanje.
Kryetari I Unionit të studentëve pranë Univerziteti të evropës Juglinodre Agon ferati tha se objektivi I iniciativës është revidimi I vendimit të Unionit Evropian për prolongimin e vizave për qytetarët e Maqedonisë.

“Pra me këtë vendim që ka bërë unioni evropian është ngirtur sërish muri I berlinit për qyetarët e RM prej të cilëve më së shumti dëmtohen rinia dhe studentët. tani do vim përsëri në atë gjendje që kemi qenë kur kemi pritur me radhë të gjata para ambasaddave, të ballafaqohemi sërish me burokracin e administratës së ambasadave. Përsësri të humbin kohë dhe të bëjmë shpenzime në përmbushjene aplikimeve për viza përsëri ne dot logaritemi si qyteraë të rendit të dytë të evropës dhe përsëri ne dot ngelim të ndarë prej moshatarëve tonë të cilët jetojnë nëpër shtete evropian. ” tha Agon Ferati.

Ai më tej tha se objektivi I kësaj kampanje është mbledhja e 10 mijë nënshkrimeve.

“Nëse peticionet nuk ndihmojnëp këtë proces ne planifikojmë të organzizojmë takim me gjith krerët e insitucioneve evropiane që të mundohemi ti bindim se ky vendim është I dëmshëm për studentët dhe qytetarët e RM në përghithësi” deklaroi kryetari I Unionit të studentëve pranë univerzitetit të evopës Juglinodre.

Gjithashtu lexo

S’ka ndalesë për qarkullim në Simnicë, banorët frikësohen nga epidemitë

Nuk ka ndalesë për lëvizje e as masa të përkujdesit drejt fshatit Simnicë të Gostivarit, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *