Home / Lajme / Botë / Shpallen të pafajshëm gjashtë mejkë në lidhje me veprën për mjekimin e hormoneve për rritje, me ç’rast kanë humbur jetën 117 fëmijë

Shpallen të pafajshëm gjashtë mejkë në lidhje me veprën për mjekimin e hormoneve për rritje, me ç’rast kanë humbur jetën 117 fëmijë

Gjashtë të akuzuarëve u është gjykuar për joprofesionalizëm gjatë mjekimit dhe ruajtjes së këtij hormoni, i cili është hequr nga hipofiza e trupit. Gjysma prej 120 mijë hipofizave, të cilat janë blerë në vitet e 80-ta të shekullit të kaluar me një vlerë prej pesë deri shtatë eurosh, kanë arritur nga trupa nga Bullgaria dhe Hungaria.

Paris, 15 janar – Gjykata franceze i shpalli të pafajshëm gjashtë mjekët, të cilëve u gjykohej për vdekjen e 117 fëmijëve të cilët janë mjekur me hormonin për rritje në vitet e 80-ta të shekullit të kaluar dhe si rezultat i kësaj janë sëmurë nga Krojcfeld-Jakobsov, i cili është i njohur edhe si “Çmenduri e lopëve”.

Gjashtë të akuzuarëve u është gjykuar për joprofesionalizëm gjatë mjekimit dhe ruajtjes së këtij hormoni, i cili është hequr nga hipofiza e trupit. Gjysma prej 120 mijë hipofizave, të cilat janë blerë në vitet e 80-ta të shekullit të kaluar me një vlerë prej pesë deri shtatë eurosh, kanë arritur nga trupa nga Bullgaria dhe Hungaria.

Disa prej hipofizave janë infektuar, gjë që ka sjellë vdekjen e 117 – të fëmijëve.

Gjykata në Paris vlerësoi se dëshmitë e ekspertëve nuk kanë qenë të mjaftueshme që të përcaktohet se a e kanë ditur të akuzuarit se i venë pacientët në rrezik nga sëmundja e Krojcfeld-Jakobsovit.

Njëri prej avokatëve të paditësve deklaroi se do të kërkojë nga ministrja e drejtësisë Rashida Dati t’i urdhërojë prokurorit që ta ankimojë vendimin gjyqësor.

Gjithashtu lexo

Sulmi në Barcelonë, shqiptarja filmon ndalimin e të dyshuarit: Shpëtova për 50 sekonda

Një shqiptare, punonjëse e një dyqani në vendngjarje ka filmuar dhe dëshmuar të gjithë ngjarjen …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *