Home / Lajme / Maqedoni / Cërvenkovski: Shqiptarët mund të kërkojnë ndarjen e Maqedonisë

Cërvenkovski: Shqiptarët mund të kërkojnë ndarjen e Maqedonisë

“Në një moment, përfaqësuesit e partive politike shqiptare mund të dalin me qëndrimin se, ne nuk duam ta rrezikojmë të ardhmen tonë evropiane ose euro-atlantike për shkak të betejave tuaja rreth Maqedonisë antike, kjo betej është juaja, kjo është një betejë që ne nuk dëshirojmë të marrin pjesë dhe nuk duam ta paguajm çmimin për këtë gjë”, deklaroi për televizionin A1, presidentin i Maqedonisë, Branko Cërvenkovski.

Shqiptarët mund të kërkojnë ndarjen e Maqedonisë, nëse kjo e fundit nuk heq dorë nga beteja e saj rreth Maqedonisë antike, duke rrezikuar kështu procesin e integrimeve euroatlantike, deklaroi presidenti Branko Cërvenkovski.

“Në një moment, përfaqësuesit e partive politike shqiptare mund të dalin me qëndrimin se, ne nuk duam ta rrezikojmë të ardhmen tonë evropiane ose euro-atlantike për shkak të betejave tuaja rreth Maqedonisë antike, kjo betej është juaja, kjo është një betejë që ne nuk dëshirojmë të marrin pjesë dhe nuk duam ta paguajm çmimin për këtë gjë”, deklaroi për televizionin A1, presidentin i Maqedonisë, Branko Cërvenkovski.

Ai tha se nuk e dëshiron këtë, dhe nuk pajtohet me këtë qëndrim, mirëpo qëllimi i tij është të paralajmëroj se një rrezik i tillë ekziston.

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *