Home / Lajme / Maqedoni / Komisioni Evropian: Zgjedhjet kusht për marrëdhëniet BE-Maqedoni

Komisioni Evropian: Zgjedhjet kusht për marrëdhëniet BE-Maqedoni

“Komisioni Evropian përmes zyrës saj në Shkup me shumë vëmendje do ti përcjell fushatën e ardhshme dhe vetë zgjedhjet në Maqedoni”, deklaroi Kristina Nag, zëdhënëse e komisionarit për Zgjerim, Oli Ren.

Komisioni Evropian vlerëson se zgjedhjet e lira dhe demokratike janë kusht i domosdoshëm për zhvillimin normal të marrëdhënieve mes BE-së dhe Maqedonisë

“Komisioni Evropian përmes zyrës saj në Shkup me shumë vëmendje do ti përcjell fushatën e ardhshme dhe vetë zgjedhjet në Maqedoni”, deklaroi Kristina Nag, zëdhënëse e komisionarit për Zgjerim, Oli Ren.

Ajo ka theksuar domosdoshmërinë që zgjedhjet e ardhshme presidenciale dhe vendore duhet të jenë të lira dhe demokratike.

“Përgatitjet për zgjedhjet e ardhshme dhe vet zgjedhjet duhet të kalojnë na pajtim me standardet ndërkombëtare dhe të jenë të lira dhe demokratike. Ky është një kusht i domosdoshëm për zhvillimin normal të marrëdhënieve mes Bashkimit Evropian dhe Maqedonisë”, theksoi Nag

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *