Home / Lajme / Maqedoni / Maqedonia me rroga më të ulëta në rajon

Maqedonia me rroga më të ulëta në rajon

Maqedonia konsiderohet si një ndër vendet me rroga më të ulëta nga vendet e ish-republikave jugosllave. Kjo është theksuar në Konferencën Ndërkombëtare të drejtorëve të Enteve për punësim të Maqedonisë, Serbisë, Malit të Zi, Kroacisë, Sllovenisë dhe Bosnjë-Hercegovinës.

Rroga mesatare në Maqedoni arrin rreth 250 euro, derisa në Kroaci është 700 euro, në Slloveni 1.500 euro, në Serbi 400 euro, Bosnjë-Hercegovinë 350 euro dhe Mal të Zi rreth 600 euro

Maqedonia konsiderohet si një ndër vendet me rroga më të ulëta nga vendet e ish-republikave jugosllave. Kjo është theksuar në Konferencën Ndërkombëtare të drejtorëve të Enteve për punësim të Maqedonisë, Serbisë, Malit të Zi, Kroacisë, Sllovenisë dhe Bosnjë-Hercegovinës.
Urim Hasipi
Në këtë konferencë të mbajtur në Herceg Novi nuk ishte ftuar Kosova, si një shtet i ri, ku rroga mesatare gjithashtu është rreth 200 euro. Përveç kësaj edhe Shqipëria është vendi i cili ka shënuar përparime në planin e rritjes së rrogës mesatare, me ç`rast sipas dhjetorit të vitit 2008, rroga mesatare në këtë vend kishte arritur rreth 300 euro.

Nga të gjitha ish-republikat jugosllave rroga më e ulët mesatare regjistrohet në Maqedoni, por gjithashtu ky vend është ndër vendet kryesore të rajonit për numrin e madh të papunëve.

Drejtoresha e Agjencisë për punësim, Biljana Jovanovska përveç kësaj gjendje ka theksuar masat e Qeverisë për nxitjen e punësimeve dhe zbutjen e pasojave nga kriza ekonomike. Maqedonia përballet me një numër të madh të papunëve, që arrin mbi 300 mijë veta. Përveç Maqedonisë, edhe Bosnjë-Hercegovina është vendi i parë për nga papunësia në rajon, me ç`rast në këtë vend janë të regjistruar mbi 450 mijë të papunë. Të dhënat e publikuara në konferencën e vendeve të republikave ish-jugosllave, Mali i Zi ka vetëm 10 për qind të papunëve

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *