Home / Lajme / Rajon / Nderron jete diplomati shqiptar, Vladimir Prela

Nderron jete diplomati shqiptar, Vladimir Prela

Vladimir Prela lindi ne 30 korrik te vitit 1949, eshte diplomuar per filozofi dhe gazetari. Ai ka nje karriere te gjate si gazetar dhe diplomat dhe ishte njohes shume i mire i ceshtjeve te rajonit. Ne vitin 1999, Vladimir Prela u be perfaqesuesi i pare diplomatik ne Kosove menjehere pas clirimit.

Sot eshte ndare nga jeta diplomati i njohur shqiptar Vladimir Prela. Ai se fundmi ka sherbyer si ambasador ne ambasaden e Shqiperise ne Shkup dhe eshte vleresuar maksimalisht per punen e tij.
Vladimir Prela lindi ne 30 korrik te vitit 1949, eshte diplomuar per filozofi dhe gazetari. Ai ka nje karriere te gjate si gazetar dhe diplomat dhe ishte njohes shume i mire i ceshtjeve te rajonit. Ne vitin 1999, Vladimir Prela u be perfaqesuesi i pare diplomatik ne Kosove menjehere pas clirimit.

Ne vitin 2002 u largua prej andej per t’u emeruar ambasador i Shqiperise ne Maqedoni. Vladimir Prela nderoi jete ne shtepine e tij ne Tirane pas nje ataku kardiak. Nderkohe, neser ne ambientet e Ministrise se Jashtme do te zhvillohen homazhe ne nder te tij.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *