Home / Lajme / Maqedoni / Shqiptarët dhe maqedonasit të ndarë

Shqiptarët dhe maqedonasit të ndarë

Vetëm 3 për qind e maqedonasve dakordohen për të ndryshuar emrin për të hyrë vendi në NATO dhe BE, për dallim nga 69 për qind të shqiptarëve, që janë shprehur për ndryshimin e emrit. Mbi 80 për qind të maqedonasve mendojnë se fajtor për kontestin e emrit të Maqedonisë është Greqia, ndërsa vetëm 30 për qind e shqiptarëve janë shprehur se grekët janë fajtor për kontestin e emrit. Pjesa tjetër apo 70 për qind fajësojnë maqedonasit për kontestin e emrit.

Anketa e Institutit për hulumtime të opinionit “Gallup” ka nxjerrë ndarje të thellë në linja etnike midis maqedonasve dhe shqiptarëve në Maqedoni lidhur me çështjet kyçe për vendin.

Vetëm 3 për qind e maqedonasve dakordohen për të ndryshuar emrin për të hyrë vendi në NATO dhe BE, për dallim nga 69 për qind të shqiptarëve, që janë shprehur për ndryshimin e emrit. Mbi 80 për qind të maqedonasve mendojnë se fajtor për kontestin e emrit të Maqedonisë është Greqia, ndërsa vetëm 30 për qind e shqiptarëve janë shprehur se grekët janë fajtor për kontestin e emrit. Pjesa tjetër apo 70 për qind fajësojnë maqedonasit për kontestin e emrit.

“Shqiptarët më shumë i mbështesin organizatat ndërkombëtare dhe vlerësojnë se anëtarësimi në BE dhe NATO është më i rëndësishëm se sa emri i Maqedonisë”, ka theksuar Anxhej Pirka nga Instituti “Gallup

Gjithashtu lexo

Përfaqësimi në ARM, reagon Lëvizja Besa – (FOTO & VIDEO)

Lëvizja BESA reagon ndaj deklarimeve të zëvendës ministrit të Mbrojtjes, Bekim Maksuti i cili shprehu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *