Home / Lajme / Maqedoni / Jelko Kacin. Kontesti me emrin rendon eurointegrimet

Jelko Kacin. Kontesti me emrin rendon eurointegrimet

“Maqedonia akoma nuk ka zgjidhur kontestin e emrit me Greqinë, një çështje që seriozisht po rëndon edhe skenën e brendshme politike dhe po përhap vetëm populizëm”, ka theksuar Kacin, i njohur edhe si raportues i Parlamentit Evropian për Serbinë.

Maqedonia gjendet në pozitën më të keqe në Ballkanin Perendimor në planin e evrointegrimeve, ka theksuar evrodeputeti slloven, Jelko Kacin.

Ai duke folur sot në Lubjanë për perspektivat e Ballkanit Perendimor drejt BE-së ka theksuar se ngecjet që po bën Maqedonia kryesisht lidhen me çështjen e moszgjidhjes së emrit me palën greke.

“Maqedonia akoma nuk ka zgjidhur kontestin e emrit me Greqinë, një çështje që seriozisht po rëndon edhe skenën e brendshme politike dhe po përhap vetëm populizëm”, ka theksuar Kacin, i njohur edhe si raportues i Parlamentit Evropian për Serbinë.

Sipas Kacin, përvetësimi i figurave historike nga periudhat para paraqitjes së fiseve sllave në Ballkan nga ana e Shkupit është një ngjarje tragjike që seriozisht i rrënon zhvillimet pozitive në këtë vend dhe të ardhmen e tij

Gjithashtu lexo

Specialja mbetet me një prokuror më pak!? (Video)

Prokuroria Speciale mund të mbetet edhe me një prokuror më pak. Sipas burimeve jo zyrtare, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *