Home / Lajme / Maqedoni / Finalizohet marreveshja qe propozon PDSH-ja

Finalizohet marreveshja qe propozon PDSH-ja

Marrëveshja e Re mes Shqiptarëve dhe Maqedonasve që është përgatitur nga kryetari I Partisë Demokratike Shqiptare Menduh Thaçi është finalizuar dhe sot ajo do t`iu prezantohet grupit të këshilltarëve për të marrë sygjerimet e fundit lidhur me marrëveshjen, ndërsa javën e parë të korrikut marrëveshja e re mes shqiptarëve dhe maqedonasve që propozohet nga kreu I PDSH-së do të shpaloset para kuvendit qendror të partisë ku do të diskutohet për mënyrën e shpalosjes së saj para opinionit.

Marrëveshja e Re mes Shqiptarëve dhe Maqedonasve që është përgatitur nga kryetari I Partisë Demokratike Shqiptare Menduh Thaçi është finalizuar dhe sot ajo do t`iu prezantohet grupit të këshilltarëve për të marrë sygjerimet e fundit lidhur me marrëveshjen, ndërsa javën e parë të korrikut marrëveshja e re mes shqiptarëve dhe maqedonasve që propozohet nga kreu I PDSH-së do të shpaloset para kuvendit qendror të partisë ku do të diskutohet për mënyrën e shpalosjes së saj para opinionit.

Marrëveshja e Re që propozon PDSH-ja parasheh partneritet gjatë qeverisjes mes partisë që do të fitojë shumicën tek shqiptare mes fituesin në bllokun e partive politike maqedonase.

Me marrëveshjen e re shqiptarët do të përfaqësohen në të gjitha institucionet shtetërore, vertikalisht dhe horizontalishtë.

“Reforma në ndarjen e pushtetit mes shqiptarëve dhe maqedonasve. Kjo do të thotë se do të ketë reformë në vet strukturën e qeverisë, gjegjësishtë reforma në ligjin për qeverinë dhe vendin e shqiptarëve në atë qeveri, vertikalishtë dhe horizontalisht.

Kjo marrëveshje gjithashtu parasheh përparimin e marrëdhënieve ndëretnike, por edhe do ti mbrojë partit shqiptare nga klonimi të cilin vazhdimisht ia bëjnë liderët e partive maqedonase, dhe më këtë u marrin legjitimitetin. Sipas modelit të PDSH-së, këto janë disa nga reformat të cilat duhet të ndikojnë në sistemin politik të Maqedonisë dhe mënyrën e funskionimit të shtetit.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *