Home / Lajme / Maqedoni / Gruevski të çlirohet nga paragjykimet në raport me Kosovën

Gruevski të çlirohet nga paragjykimet në raport me Kosovën

Marrëdhëniet e kohëve të fundit ndërmjet Kosovës dhe Maqedonisë, sipas Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë , janë produkt i politikës qeveritare e jo i politikës presidenciale të Maqedonisë. Nënkryetari i Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë, Gordan Georgevski tha se anashkalimi i presidentit të Kosovës në ditën e inaugurimit të presidentit Ivanov, është pasojë e mungesës së njohurive diplomatike të Ivanovit, i cili, sipas Georgijevskit, është i ri në politikë dhe lehtë ndikohet nga të tjerët.

Kryeministri i Maqedonisë, Nikolla Gruevski duhet të lirohet nga paragjykimet në raport me Kosovën, në mënyrë që të ndërtohen marrëdhënie diplomatike me Kosovën. Kështu tha nënkryetari i Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë, Gordan Georgevski në tryezën për marrëdhëniet Kosovë-Maqedoni, që u mbajt në Prishtinë.

Marrëdhëniet e kohëve të fundit ndërmjet Kosovës dhe Maqedonisë, sipas Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë , janë produkt i politikës qeveritare e jo i politikës presidenciale të Maqedonisë. Nënkryetari i Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë, Gordan Georgevski tha se anashkalimi i presidentit të Kosovës në ditën e inaugurimit të presidentit Ivanov, është pasojë e mungesës së njohurive diplomatike të Ivanovit, i cili, sipas Georgijevskit, është i ri në politikë dhe lehtë ndikohet nga të tjerët.

“Ivanov ende shihet si marionetë, i cili do të veprojë sipas kërkesave të qeverisë. Në ditën e inaugurimit të presidentit Ivanov ka mundur të funksionojnë dy skenarë – ose kabineti i presidentit është i papërvojë ose ai ka pasur një koordinim të fshehtë me kryeminsitrin Gruevski. Kryeministri Gruevski duhet të lirohet nga paragjykimet e tij, në raport me Kosovën në mënyrë që të ec përpara dhe të krijojë marrëdhënie diplomatike me Kosovën”, ka thënë nënkryetari i Unionit Socialdemokrat të Maqedonisë, Gordan Georgevski

Deputeti i Kuvendit të Kosovës nga radhët e Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës, Ardian Gjini tha se për krijimin e marrëdhënieve të mira ndërmjet Kosovës dhe Maqedonisë nevojitet një kontribut i të dyja palëve.

Socialdemokrati maqedonas, Gordan Georgevski, thotë se partia e tij është pro krijimit të marrëdhënieve të mira me Kosovën. Georgevski mendon se demarkacioni i kufirit midis Kosovës dhe Maqedonisë tanimë është tejkaluar dhe se më nuk paraqet problem për krijimin e marrëdhënieve diplomatike midis dy shteteve

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *