Home / Lajme / Maqedoni / Shqipëria para Maqedonisë për investime

Shqipëria para Maqedonisë për investime

Deri më 48 për qind të anketuesve mendojnë se vendet fqinjë ofrojnë mundësi më të mira për investime. Burokracia e sistemit të gjykatës të përcjellura nga shërbimet kadastrale janë ende pengesë për biznesin në Maqedoni.

Maqedonia po i humb konkurrentët për tërheqjen e investitorve të huaj në lidhje me shtetet rajonale, tregojnë rezultatet e kërkimeve që i ka bërë Këshilli i investitorve të huaj me GFK.

Deri më 48 për qind të anketuesve mendojnë se vendet fqinjë ofrojnë mundësi më të mira për investime. Burokracia e sistemit të gjykatës të përcjellura nga shërbimet kadastrale janë ende pengesë për biznesin në Maqedoni.

Mbi 40 për qind të anketuesve kanë dhënë përgjigje negative për klimën e biznesit në Maqdoni, por gjithashtu një përqindje e njejtë janë shprehur se nuk kanë shpresa për përmisimin e gjendjes ekonomike gjatë 12 muajve të ardhshëm.

Të anketuarit kanë përmendur Shqipërinë si destinacioni më i preferuar për investitorët e huaj, ndërsa pas saj vijnë Serbia dhe Bullgaria. Kërkimi është bërë në përiudhën prej 15-17 qershor të këtij viti në bashkëpunim me GFK – Shkup

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *