Home / Lajme / Maqedoni / Fuerre: Përparimi i Maqedonisë është inkurajues, ende ka kohë për vendime pozitive

Fuerre: Përparimi i Maqedonisë është inkurajues, ende ka kohë për vendime pozitive

Atë që mund ta them është se përparimi gjatë periudhës së kaluar, posaçërisht gjatë disa javëve të kaluara është inkurajue. Do t’i shprehja mirënjohje zëvendëskryeministrit Vasko Naumovski dhe PArlamentit për përpjekjet në këtë proces, si dhe për trendin e ndërtimit të konsenzusit politik. Shpresojmë se kjo do të vazhdojë edhe pas publikimit të raportit. Ende ka kohë për marrjen e vendimeve, të cilat munden pozitivisht mund të ndikojnë në raportin dhe ne jemi në pritje dhe në fazë finale”, deklaroi euroambasadori Fouere.

Përparimi i Maqedonisë gjatë periudhës së kaluar është inkurajues dhe duhet të vazhdojë me këto përpjekje, deklaroi sot euroambasadori Ervan Fuerre.

I pyetur për atë se çfarë vërejtje mundet Maqedonia të pret në raportin për përparimin e vendit, i cili zyrtarisht do të mbyllet nesër, ndërsa publikohet më 14 tetor, Fuerre tha se është shumë herët të spekulohet rreth konkludimeve të Komisionit evropian.

“Atë që mund ta them është se përparimi gjatë periudhës së kaluar, posaçërisht gjatë disa javëve të kaluara është inkurajue. Do t’i shprehja mirënjohje zëvendëskryeministrit Vasko Naumovski dhe PArlamentit për përpjekjet në këtë proces, si dhe për trendin e ndërtimit të konsenzusit politik. Shpresojmë se kjo do të vazhdojë edhe pas publikimit të raportit.

Ende ka kohë për marrjen e vendimeve, të cilat munden pozitivisht mund të ndikojnë në raportin dhe ne jemi në pritje dhe në fazë finale”, deklaroi euroambasadori.

Fuerre theksoi se duhet të vazhdohet me këto përpjekje. “Në sferën e liberalizimit të vizave, të gjitzha reformat e kërkuara janë realizuar me sukses nga ana e Qeverisë së Maqedonisë. Kjo tregon se nëse të gjitha institucionet i përkushtohen për diçka, mund të arrihet sukses në fund.

Kjo është porosi pozitive prë qytetarët e Maqedonisë, sepse tregon se Qeveria u përkushton më shumë vëmendje qytetarëve në procesin e integrimit në BE dhe paraqet shenjë pozitive për të ardhmen”, vlerëson euroambasadori, i cili sot mori pjesë në konferencën përfundimtare të tuining projektit: Pasqyrim i legjislacionit kombëtar të punës.

Gjithashtu lexo

Kallëzim penal deri te PSP nga Mehmeti, Llatas dhe Talevska kundër biznesmenit Palevski

Ashtu siç u informua dje nga Telegrafi, biznesmeni Ljupço Palevski është marrë në pyetje informative …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *