Home / Lajme / Maqedoni / 7 ditë jashë bankave shkollore.Kërkohet punësimi I arsimtarit të fshatit

7 ditë jashë bankave shkollore.Kërkohet punësimi I arsimtarit të fshatit

Problemi ka lindur kurë më datë 31 gusht nga kjo shkollë është larguar arsimtari Astrit Abdullai dhe me datë 10 shatorë ka fillurë me punë Hiriat Ismaili banor I fshatit Bozovc kuse me vendimin e drejtorit të shollës me datë 17 shtatorë është sjellur arsimtarja Ferizate Ajdinin bashkëfshatarja e drejtorit nga fshati Shipkovic”, thonë nga këshilli I prindërve të cilët janë edhe inicatorë të këtij bojkoti.

Urim Hasipi
Tetovë, 7 tetor-Në shkollën fillore –periferike “Besa” të fshatit Bozovcë tashë një javë resht mësimi bojkotohet nxënësit e kësaj shkolle.Arsyet e këtij bojkoti sipas prindërve të nxënësve është inciativa e drejtorit për largimin e një të punësuarit I cili është nga fshati Bozovcë dhe në vend të tij ka sjellë një arsimtare nga Fshati Gajre.“Ne nuk duam që nxënësit tanë t`i mësojnë mësues nga fashatrat tjerë kur kemi arsimtarët tanë, në kohën kur na mungonin kuadrot praonim por tani pasi ka filluar të punoj ai në këtë fshatë drejtori e largon atë dhe sjell një arsimtare fashtarat tjërë.Kjo është e pa pranueshme për ne dhe ne bojkotin do ta vazhdojm deri sa të plotësohet kërkesa jonë”, Hazir Zeqiri nga këshilli I prindërve të fshatit Bozovcë.Përgjegjësi I kësaj shkolle Neshat Memeti nuk ka dëshiruar të prononcohet për problemin por thotë konfirmon se ditën e martë dhe të mërkurë mësimin e kanë bojkotuarë klasat e katërta, ndërsa të enjten prej parashkollorëev e deri në klasën e katërt, kuse prej të premten mësimin e ka bojkotuar e githë shkolla.

“Problemi ka lindur kurë më datë 31 gusht nga kjo shkollë është larguar arsimtari Astrit Abdullai dhe me datë 10 shatorë ka fillurë me punë Hiriat Ismaili banor I fshatit Bozovc kuse me vendimin e drejtorit të shollës me datë 17 shtatorë është sjellur arsimtarja Ferizate Ajdinin bashkëfshatarja e drejtorit nga fshati Shipkovic”, thonë nga këshilli I prindërve të cilët janë edhe inicatorë të këtij bojkoti.Këshilli I prindërve në formë të shkruar ka kërkuar nga drejtori I shkollës, inspektoriati I arsimit, sektori për arsim në Tetovë, pleqërisë së shkollës edhe kryetarit komunës, bashkë me peticion në nivel të klasave dhe këshillit të prindërve që I punësuari nga fshati I tyre të jetë në sërish në vendine punës.

Lidhur me situatën e krijuar në këtë shkollë, morrëm prononcimin e udhëheqësit të sektorit për veprimtari publike në komunën e Tetovës Iljaz Halimi, I cili thotë se për këtë situatë nuk ka qenë I njohtuar nga drejtori I shkollës, por nga këshilli I prindërve.”Deri te gjendja e palakmueshme në këtë shkollë ka ardhur si pasojë e mungesës së koordinimit të punëve mes drejtorit të kësaj shkolle dhe ma si përgjegjës për arsim në komunën e Tetovës.Drejtori nuk është konsulltuar aspak me neve lidhur me angazhimin e kuadrit arsimor në këtë shkollë që nga 01.09.2009.

Me vetë faktin që drejtori I ka dhënë të drejtë vetes që vetë të vendos për angazhimin edhe të një pjese të kuadrit të pakualifikuar me kohë të pacaktuar, në situatë kur ka mjaft kandidatë me kualifike përkatëse.Me këtë drejtori ka dhënë shkas që për vendin e punës të lirë, të inkuadrohet mësimdhënësi Hiriat Ismaili, gjithashtu me kualifikim përkatës nga I njejti fshat.

Në situatë të këtillë sa do që në këtë vend pune angazhohet mësimdhënëse me kualifikim përkatës duke pasur parasysh qëndrimin joparimor të drejtorit ndaj punësimeve tjera në shkollë ka lënë hapësirë për reagime dhe bojktotim të mësimit”, deklaroi Halimi, sipas të cilit të enjten do të realizoj takim me drejtorin e shkollës, për të tejkaluar situatën.

Sipas tyre prej asaj kohe në shkollë kanë filluar konfliktet mes fshatarëve dhe drejtorisë, ku nga mos plotësimi I kërkesës së fshatarve erdhi deri te bojkotimi I mësimit.Shkolla Besa e fshatit Bozovcë, numëron 80 nxënës, ndërsa është shkollë periferike e shkollës qendrore në fshatin Veshallë të malësisë së Sharrit Në këtë shkollë reth pesëdhjetë përqind të nxënësve ende nuk janë pajisur me tekste shkollore.

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *