Home / Lajme / Botë / BBC: BE-ja do të ndihmojë në stërvitjen e forcave të sigurisë në Somali

BBC: BE-ja do të ndihmojë në stërvitjen e forcave të sigurisë në Somali

Londër, 14 nëntor
Sipas planit, vendet-anëtare të Unionit marrin pjesë me 200 ushtarë të vetë, të cilët do t’i stërvisin somalezët. Vendi tashmë një kohë të gjatë përballet me krizë të thellë të brendshme dhe destabilizim.

Siç deklaroi korrespondenti i MIA-s nga Londra, vendimin final për këtë do të duhet ta marrin ministrat e punëve të jashtme të BE-së javën e ardhshme.

Bashkimi Evropian përgatit plan për dërgimin e ushtarëve të saj për stërvitje të rreth dy mijë pjesëtarëve të forcave të sigurisë në Somali, njofton BBC, duke iu referuar burimeve diplomatike në Bruksel.

Sipas planit, vendet-anëtare të Unionit marrin pjesë me 200 ushtarë të vetë, të cilët do t’i stërvisin somalezët. Vendi tashmë një kohë të gjatë përballet me krizë të thellë të brendshme dhe destabilizim.

Siç deklaroi korrespondenti i MIA-s nga Londra, vendimin final për këtë do të duhet ta marrin ministrat e punëve të jashtme të BE-së javën e ardhshme.

Qeveria somaleze ka dërguar kërkesë formale për ndihmë gjatë stërvitjes së 6.000 pjesëtarëve të forcave të tyre të policisë.

Gjithashtu lexo

Spanja sërish nën frikën e terrorit, parandalohet sulm tjetër, vriten 5 terroristët

Parandalohet një tjetër sulm terrorist në Spanjë, pas atij të Barcelonës ku mbetën të vrarë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *