Home / Lajme / Botë / ‘British medikall xhurnall’: Barërat antivirusale nuk janë për fëmijët

‘British medikall xhurnall’: Barërat antivirusale nuk janë për fëmijët

Londër, 21 nëntor
Hulumtimi, i kumtuar në revistën British medikall xhurnall, tregoi se barërat Tamiflu dhe Telanca mund ta pakësojnë kohëzgjatjen e gripit tek fëmijët për një ditë, por edhe se kanë “efekt të vogël apo kurfarë efekti” gjatë keqësimit të asrmës apo infektimit të veshëve, të cilat janë komlikime të mundshme gjatë gripit. Gjithashtu, u tregua se Tamiflu e shton rrezikun nga vjellja tek fëmijët.

Urim Hasipi
Hulumtime të reja treguan se barërat antivirusale Tamiflu dhe Relanca, të përpunuara për shërimin e gripit sezonal, mund ta shkurtojnë kohëzgjatjen e sëmundjes për një ditë dhe nuk i parandalojnë komplikimet tek fëmijët.

Hulumtimi, i kumtuar në revistën British medikall xhurnall, tregoi se barërat Tamiflu dhe Telanca mund ta pakësojnë kohëzgjatjen e gripit tek fëmijët për një ditë, por edhe se kanë “efekt të vogël apo kurfarë efekti” gjatë keqësimit të asrmës apo infektimit të veshëve, të cilat janë komlikime të mundshme gjatë gripit. Gjithashtu, u tregua se Tamiflu e shton rrezikun nga vjellja tek fëmijët.

Autorët e hulumtimit konkluduan se përderisa pandfemia aktuale e gripit nuk shkakton raste të vdekjes dhe gjithnjë derisa nuk jaë të sëmurë aq shumë njerëz “duhet të përdoret strategjia konservative e mjekimit, posaçërisht nëse merren parasysh edhe paraqitjet e padëshiruara si vjellja dhe mundësia për zhvillim të rezistencës të llojeve të ndryshme të influencës”.

Gjithashtu lexo

Po rrëshqiste në tobogan me miqtë, rrëzohet dhe lëndon rëndë qafën dhe shpinën – pamjet rrëqethëse publikohen në internet (Video, +16)

Toboganët e mëdhenj të montuar në pishina ofrojnë adrenalinë dhe një përvojë unike. Megjithatë, shpesh …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *