Home / Lajme / Botë / Një çift bashkëshortor në SHBA ka spionuar për Kubën rreth 30 vjet

Një çift bashkëshortor në SHBA ka spionuar për Kubën rreth 30 vjet

Uashington, 21 nëntor
Volter Majers është nënpunës i mëparshëm në Departamentin e Shtetit dhe ka pasur qajse në dokumentet sekrete. Ai ka bashkëpunuar me autoritetet kubaneze prej vitit 1978 deri në dorëheqje e tij në Departamentin e Shtetit në vitin 2007. Ai ka pranuar se është fajtor për komplot me qëllim të spiunimit. Volter Majers mund të ballafaqohet me dënim të përjetshëm. Bashkshortja e tij ka pranuar se është fajtore me qëllim të grumbullimit dhe dorëzimit të informatave në Kubë, të cilat kishin të bënin me mborjtjen kombëtare të SHBA-së. Gvendelin Majers mund të dënohet vetëm me gjashtë deri në shtatë vjetë e gjysmë burgim

Urim Hasipi
Volter Majers (72) dhe bashkëshortja e tij Gvendolin Majers (71) kanë pranuar se janë fajtorë lidhur me spionazhën në favor të Kubës.

Volter Majers është nënpunës i mëparshëm në Departamentin e Shtetit dhe ka pasur qajse në dokumentet sekrete. Ai ka bashkëpunuar me autoritetet kubaneze prej vitit 1978 deri në dorëheqje e tij në Departamentin e Shtetit në vitin 2007. Ai ka pranuar se është fajtor për komplot me qëllim të spiunimit. Volter Majers mund të ballafaqohet me dënim të përjetshëm. Bashkshortja e tij ka pranuar se është fajtore me qëllim të grumbullimit dhe dorëzimit të informatave në Kubë, të cilat kishin të bënin me mborjtjen kombëtare të SHBA-së. Gvendelin Majers mund të dënohet vetëm me gjashtë deri në shtatë vjetë e gjysmë burgim.

Bashkëshortët, gjithashtu shtetit do të duhet t’i kthejnë 1,7 milionë dollarë – shumë për të cilën Volter ka punuar në Departamentin e Shtetit në peridudhën prej vitit 1983 deri në vitin 2007.

Çifti bashkëshortor Majers është arrestuar më 4 korrik, pas hetuesisë tre vjeçare të FBI-së

Gjithashtu lexo

Pakistan: Vdesin gjashtë ushtarë pas shpërthimit të bombës

Një bombë rrugore, e cila ka pasur cak një konvonj me trupa ushtarake në jugperëndim …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *