Home / Lajme / Maqedoni / Si të mbrohemi nga virusi H1N1?

Si të mbrohemi nga virusi H1N1?

18 nëntor-
Disa mjekë kanë filluar ta konsiderojnë gripin e derrave me sëmundjen e sidës. Secili nga ne duhet të marë masa preventive për të ndaluar përhapjen e këtij gripi.
Ja disa këshilla se si duhet të mbrohena:

1. Larja e duarve me sapun sa më shpesh që është e mundshme.

2. Gjatë teshtimave duhet të mbulojmë hundën me ndonjë salvetë.

3. Mos i prekni sytë,hundën dhe gojën,nëse para saj keni prekur gjëra që janë të ndotura.

4. Rregullisht ajroseni shtëpinë tuaj disa herë në ditë.

5. Pini më shumë lëngje

6. Meruni me aktivitete fizike

7. Fleni më shumë.

Përhapja e virusit H1N1 ka marë një hov të madh pothuajse në gjithë botën. Shumica e shkollave tanimë kanë filluar të mbyllen. Shumica I frikohëen se virusi mund të mutojë,e me këtë do të jetë shumë rëndë gjetja e një vakcine adekuate për parandalimin e këtij virusi vdekjeprrurës
Disa mjekë kanë filluar ta konsiderojnë gripin e derrave me sëmundjen e sidës. Secili nga ne duhet të marë masa preventive për të ndaluar përhapjen e këtij gripi.
Ja disa këshilla se si duhet të mbrohena:

1. Larja e duarve me sapun sa më shpesh që është e mundshme.

2. Gjatë teshtimave duhet të mbulojmë hundën me ndonjë salvetë.

3. Mos i prekni sytë,hundën dhe gojën,nëse para saj keni prekur gjëra që janë të ndotura.

4. Rregullisht ajroseni shtëpinë tuaj disa herë në ditë.

5. Pini më shumë lëngje

6. Meruni me aktivitete fizike

7. Fleni më shumë.

Por cilat janë simptomet e para të kësaj sëmundje?

1. Kollitja e thatë

2. Një temperaturë e lartë 38.5,e cila nuk bjen edhe përkundër masave preventive që i marim për uljen e saj.

3. Rrjedhja e hundëve

4. Ndërsa momenti më kritik është kur vështirësohet frymëmarja.

Poqëse keni një nga këto simptomat është mirë që menjëherë të shkohet tek mjeku amë për një kontroll detal,për të parë nëse bëhet fjalë për gripin H1N1.

Që nga prilli i këtij viti ky grip ka marë jetën e 302 vetëve vetëm në Europë,ndërsa në suaza globale kanë vdekur 5.749 persona. Kjo len të kuptohet se duhet të mendohet shumë seriozisht dhe se të gjithë duhet të kontribuojmë për parandalimin e këtij gripi

Gjithashtu lexo

Deskoski: Drama me Serbinë i ka rrënjët më të thella sesa që mundohet të tregojë Vuçiq (Video)

Epilog i mirë i dramës së panevojshme, e cila ka rrënjë më të thella nga …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *