Home / Lajme / Maqedoni / Themelohet lëvizja Ec

Themelohet lëvizja Ec

25 nëntor-
“Kanë kaluar 8 vite nga lufta e 2001 dhe deputetët tonë I shohim ende duke kërkuar gjuhën shqipe atë gjuhë që flitet në parlament. Nga këtu u themi atyre vërtetë dëshirojmë që edhe në parlament të flitet gjuha shqipe mirëpo në parlamentin e Maqedonisë kemi 28 deputetë ndërsa shqiptarët në Maqedoni jemi mbi 800 000, prandaj neve na intereson që net ë flasim shqip në cdo spore dhe shumë pak na intereson se si flasin ata”, tha Besim Hoda themelues I lëvizjes EC

Urim Hasipi
Tetovë-Në mënyrë të hënën mbrëma u bë promovimi I Lëvizjes Qytetare “EC…”. Themeluesi I kësaj lëvizjeje tha se EC, do të kujdeset që në të ardhmen të kërkojë nga Partitë politike që të plotesojnë premtimet e dhëna përndryshe reagimet do jenë të shumta dhe të ashpra tha Besim Hoda, njëri prej themeluesve të kësaj shoqate.

Nuk jemi mledhur këtu që të kërkojmë vota, prandaj absolutisht nuk do turpërohemi për tu thënë dhe për të kërkuar nga ata të cilët na kan kërkuar gjithnjë vota, të kërkojm atë që na kan paraqitur në fushatën e tyre elektorale. Jemi mledhur këtu për të thënë se ne nuk jetojmë vetëm një muaj apo vetëm në fushatën paraelektorale.

“Kanë kaluar 8 vite nga lufta e 2001 dhe deputetët tonë I shohim ende duke kërkuar gjuhën shqipe atë gjuhë që flitet në parlament. Nga këtu u themi atyre vërtetë dëshirojmë që edhe në parlament të flitet gjuha shqipe mirëpo në parlamentin e Maqedonisë kemi 28 deputetë ndërsa shqiptarët në Maqedoni jemi mbi 800 000, prandaj neve na intereson që net ë flasim shqip në cdo spore dhe shumë pak na intereson se si flasin ata”, tha Besim Hoda themelues I lëvizjes EC.

Anëtari I kësaj lëvizjeje Shpëtim Pollozhani, tha se ishte koha e fundit më që të del një lëvizje e këtillë për popullin ecila do mbledh njerës të duhur në kohën e duhur. Uroj që në këtë lëvizje të kycen njerëz që do të kenë gjithnjë në fushëveprimin e vet mendimin e madh të një miku të madh që ka lind nga një popull I madh.

Unë mendoj se në këtë moment qeveria e Gruevskit bashkë me kollaboracionistët e vet na kanë future në birë të minit , mirëpo në rast ser forcat progressive dhe positive të këtij kombi derdhen në lumen e lëvizjes EC…, do t`ia shtynë Gruevksit të dy këmbët me një cizme”, tha Shpëtim Pollozhani anëtar I lëvizjes .

Lëvizja Ec ka anëtarë edhe nga Unioni I studentëve shqiptarë në Zvicër, Shoqata e të burgosurve dhe të përndjekurve politikë, si dhe vende të rezervuara për intelektualë dhe përfaqësues politikë.

Gjithashtu lexo

Sali Berisha: “Shkëndija” e Tetovës bën sot historinë!

Ish- kryeministri Sali Berisha i kushton një status ndeshjes mes Milanit dhe Shkëndijës së Tetovës, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *