Home / Lajme / Maqedoni / Dhurata për nxënësit e Sllatinës

Dhurata për nxënësit e Sllatinës

16 dhjetor-
Sensacion për këtë aktivitet të Vitit të Ri hixhrij, është ajo se e njëjta dhuratë iu është shpërndarë edhe komunitetit maqedonas, nxënës të cilët mësojnë në shkollën poashtu periferike, mirëpo e ndarë nga shqipëtarët. Sipas, tyre një aktivitet I tillë është për çdo lëvdatë dhe se një vizitë të tillë e presin e viteve të ardhëshme.Në këtë aktivitet janë shpërndarë afër 600 dhurata për nxënësit e shkollëss fillore “Eqrem Çabej, në Sllatinë dhe Neproshten”, theksojne nga Formumi Rinor Islam

Urim Hasipi
Sllatinë, 16 dhjetor
Me rastin e Vitit të Ri Islam – Hixhri 1431, për të pestën herë me rradhë Nëndega e Forumit Rinior Islam në Sllatinë, ka shpërndarre disa dhurata për të gjithë nxënësit e shkollës fillore “Eqrem Çabej” në Sllatinë.

“Qëllimi i këtij aktiviteti është informimi i nxënësve se edhe muslimanët e kanë vitin e tyre të ri, stimilimi I brezave të rinj për të iu kapur edhe më fortë arsimit më qëllim edukimi, largimi i paragjykimeve dhe stereotipeve se në shkolla nuk flitet për festa fetare e të tjera.E veçanta e këtij aktiviteti është ajo se përpos nxënësve të Sllatinës, dhuratat e njëjta iu janë shpërndarë edhe nxënësve të shkollës periferike në Neproshten.

Interesante për këtë aktivitet të Vitit të Ri hixhrij, është ajo se e njëjta dhuratë iu është shpërndarë edhe komunitetit maqedonas, nxënës të cilët mësojnë në shkollën poashtu periferike, mirëpo e ndarë nga shqipëtarët. Sipas, tyre një aktivitet I tillë është për çdo lëvdatë dhe se një vizitë të tillë e presin e viteve të ardhëshme.

Në këtë aktivitet janë shpërndarë afër 600 dhurata për nxënësit e shkollëss fillore “Eqrem Çabej, në Sllatinë dhe Neproshten”, theksojne nga Formumi Rinor Islam

Ndryshe, Formumi Rinor Islam, organizon edhe aktivitete të tjera për nderë të kësaj feste madhështore, veçojmë atë të shpërblimit të nxënsve dhe studentëve më të mirë në nivel republikan, manifestim i cili do të mbahet ditën e nesërme me fillim në ora 19:00 në sallën universale në Shkup, gjithashtu një ditë më pas, të premten organizohet vizitë në Qendrën Ditore të përsonave me nevoja të veçanta.

Gjithashtu lexo

“Çështja mes Shkupit dhe Beogradit shkakton shqetësime në Athinë”

Gazeta greke “Kathimerini” shkruan se diplomatët grek me shqetësime i ndjekin ngjarjet në Ballkan, pasi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *