Home / Lajme / Maqedoni / Në spitalet e Shkupit janë hospitalizuar 34 pacientë të rinj të dyshimtë për gripin A (H1N1)

Në spitalet e Shkupit janë hospitalizuar 34 pacientë të rinj të dyshimtë për gripin A (H1N1)

Shkup, 16 dhjetor
Në repartin infektiv të Spitalit ushtarak jan hospitalizuar gjashtë pacientë të rinj ndërsa gjithsej janë hospitalizuar 19 me simptoma të gripit.

Në Institutin për sëmundje të mushkërive te fëmijët në Kozle në 24 orët e kaluara janë hospotalizuar edhe katër raste të reja dhe aty mometalisht mjekohen 48 fëmijë.

Urim Hasipi
Gjatë 24 orëve të kaluara në Klinikën për sëmundje infektive në Shkup janë hospitalizuar 12 raste të reja të dyshimtë me influencën A (H1N2) dhe këtu momentalisht mjekohen 89 pacientë. Gjendja shëndetësore e pacientëve të rinnj është stabile përveç katër personave të cilët janë në gjendje të rënde dhe janë vendosur në respirator, tha në takimin e sotëm me gazetarët zëdhënësja e Ministrisë së Shëndetësisë Daniela Aleksoska.

Në repartin infektiv të Spitalit ushtarak jan hospitalizuar gjashtë pacientë të rinj ndërsa gjithsej janë hospitalizuar 19 me simptoma të gripit.

Në Institutin për sëmundje të mushkërive te fëmijët në Kozle në 24 orët e kaluara janë hospotalizuar edhe katër raste të reja dhe aty mometalisht mjekohen 48 fëmijë.

Në Klinikën për sëmundje të fëmijëve në Shkup në 24 orët e fundit janë hospitalizuar 12 pacientë të rinj dhe aty momentalisht në spital mjekohen 55 fëmijë të moshës nga gjashtë deri në pesë vjeç. Dy fëmijë janë me shënja klinike më të rënda dhe janë vendosur në respirator, informon Aleksoska.

Gjithashtu lexo

Starnawski përsëri zhytet në Matkë

Zhytësi i famshëm speleologjik, Krzysztof Starnawski nga Polonia, së bashku me ekip të zhytësve vendas …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *