Home / Lajme / Maqedoni / SHVL Kalaja I ankohet ambasadorit Arben Çejku-t

SHVL Kalaja I ankohet ambasadorit Arben Çejku-t

10 dhjetor-
Në këtë takim morrën pjesë kryetari I SHVL-së “Kalaj”, Izair Samiu-Baci dhe kyesia qendrore e kësaj shoqate.Pas përfundimit të takimit asnjëra palë nuk preferuar të jap hollësi për këtë takim, por merret vesh se gjatë këtij takimi, përfaqësuesit e Kalasë, kanë shfaqur ankesat e tyre lidhur me problemet me të cilën ballafaqohen, ish ushtarët e UÇK-së.

Urim Hasipi

Shoqata e veteranëve të luftës të Ushtrisë Çlirimtare Kombëtare, “Kalaja” të enjten ka realizuar një takim me ambasadorin e Shqipërisë në Maqedoni Arben Çejku në në Shkup.

Në këtë takim morrën pjesë kryetari I SHVL-së “Kalaj”, Izair Samiu-Baci dhe kyesia qendrore e kësaj shoqate.Pas përfundimit të takimit asnjëra palë nuk preferuar të jap hollësi për këtë takim, por merret vesh se gjatë këtij takimi, përfaqësuesit e Kalasë, kanë shfaqur ankesat e tyre lidhur me problemet me të cilën ballafaqohen, ish ushtarët e UÇK-së.

“Kryesia e shoqatës “Kalaja”, para ambasdorit shqiptarë ka treguar arsyet e themelimit ndërsa para ambasadorit shfaqen dhe problemet e ish ushtarëve të luftës së 2001-it, familjarëve të dëshmorëve, arestimeve dhe bastisjeve te shtëpive të e dëshmorëve, mosrespektimin e ligjit të amnistisë , dhe mos punësimin e familjarëve të dëshmorve dhe ish ushtarëve të UÇk-së”, thonë nga shoqata Kalaja.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *