Home / Lajme / Maqedoni / PDSH:Osmani të mos bëjë politikë me mjekët

PDSH:Osmani të mos bëjë politikë me mjekët

Tetovë, 20 janar-
Sipas Azem Ismanit nënkryetar I PDSH-së, ministri Osmani, në periudhën e qeverisjes së PDSH-së aspo kish filluar specializimin dhe ndoshta nuk ka menduar se nëj ditë rastësisht do të bëhet ministër dhe nuk ka ndjekur politikat e puënsimit dhe përfaqësimit të drejtë të shqiptarëve që I zhvillonte PDSH-ja.”Andaj, i`a bëjmë me dije edhe atij se PDSH-ja brenda një vit e gjysëm, në sferën e shëndetësisë puënsoi më se 600 shiptarë në të gjitha institucionet shëndetësore në vend.

Partia Demokratike Shqiptare ka reaguar ndaj deklaratave të Ministrit të Shëndetësisë I cili gjatë puënsimit të dhjetë mjekëve shqiptarëve deklaroi se gjatë qeverisjes së PDSH-së është ulur përqindja e shqiptarëve në dikasterin e shëndetësisë nga 9 në 7 përqind.

Sipas Azem Ismanit nënkryetar I PDSH-së, ministri Osmani, në periudhën e qeverisjes së PDSH-së aspo kish filluar specializimin dhe ndoshta nuk ka menduar se nëj ditë rastësisht do të bëhet ministër dhe nuk ka ndjekur politikat e puënsimit dhe përfaqësimit të drejtë të shqiptarëve që I zhvillonte PDSH-ja.”Andaj, i`a bëjmë me dije edhe atij se PDSH-ja brenda një vit e gjysëm, në sferën e shëndetësisë puënsoi më se 600 shiptarë në të gjitha institucionet shëndetësore në vend.

Në klinikën e Tetovës 150 punësime, në spitalin e Gostivarit 120 punësime, në Kumanovë 66 punësime, në Strugë 65, Ohër 25 etj.

Përveç kësaj PDSH-ja siguroi edhe specializime dhe bëri avancime të kuadrove shqiptare në institucione ku punonin”, tha Ismani, duke rekomanduar që Ministri në vend se të harxhojë energji duke bërë famë nga punësimet simbolike dhe të partizuara, më mirë le të harxhojë pak energji për të përmirësuar gjendjen e mjerueshme në të cilën ndodhen spitalet në maqedoninë perendimore.

”E përkujtojmë BDI-në se ambulancat ku ata presin shiritata e kuq, janë projekte të PDSH-së,.Ato duhej të vihen në funskion më herët , por si pasojë e neglizhencës dhe paaftësisë së partisë shqiptare në pushtet lëshohen në përdorim me vonesë prej një vit e gjysëm”, tha nënkryetari I PDSH-së, gjatë një pres konference me gazetarë.

Ai duke komentuar deklarataën e Osmanit të dhënë në gazetën koha , ku ministri Osmani, thekson se spitalet e udhëhequra nga mjketë u është zvvvoglëuar buxheti oër shkak të shërbimeve mjekësore jo ciëlësore.

”Ftojmë ministrin që ti ndërrojë udhëheqësit që I ka emëruar dhe jot ë njellosë mjekët shqiptarë në përgjithësi.Me deklarata të këtilla ai bën propagandë të dëmshme ndaj mjekëve shqiptarë, duke I karakterizuar ata sit ë paaftë për të menaxhuar dhe për të ofruar shërbime cilësore”, tha Ismani.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *