Home / Lajme / Maqedoni / Todorov nuk tërheq vendimin për maqedonishten

Todorov nuk tërheq vendimin për maqedonishten

27 janar-
Sipas tij, në letrën e konisarit për të OSBE-së për çështjen e pakicave, Knut Volebek qartë thuhet se gjuha maqedone duhet të jetë lëndë obligative për nxënësit shqiptar. Ai thotë se ekspertët duhet ta thonë fjalën e fundit nëse për nxënësit shqiptarë është ngarkesë mësimi i gjuhës maqedone nga klasa e parë dhe nëse vendimi i ministrisë së Arsimit ka bazë ligjore ose jo.

Ministri i Arsimit Nikolla Todorov nuk ka ndërmend ta tërheq vendimin që nxënësit shqiptarë të mësojnë maqedonishten nga klasa e parë, por as nuk do zbatojë atë duke përdorur masa drastike. “Planifikojë t’i bind ata që duhet ta zbatojnë, se ajo është e dobishme për të gjithë që jetojmë në Maqedoni dhe është në funksion të integrimit të shoqërisë maqedone”, thotë Todorov.

Sipas tij, në letrën e konisarit për të OSBE-së për çështjen e pakicave, Knut Volebek qartë thuhet se gjuha maqedone duhet të jetë lëndë obligative për nxënësit shqiptar. Ai thotë se ekspertët duhet ta thonë fjalën e fundit nëse për nxënësit shqiptarë është ngarkesë mësimi i gjuhës maqedone nga klasa e parë dhe nëse vendimi i ministrisë së Arsimit ka bazë ligjore ose jo.
/ Zhurnal /

Gjithashtu lexo

Lumi në Poroj të Tetovës ende mbetet pezull, banorët bllokojnë rrugën Tetovë-Jazhincë

Banorët e fshatit Poroj, sot (18 gusht), prej ora 14:00 e kanë bllokuar rrugën rajonale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *