Home / Lajme / Rajon / NATO do t’i kontrollojë forcat kosovare të sigurisë në dy vitet e ardhshme

NATO do t’i kontrollojë forcat kosovare të sigurisë në dy vitet e ardhshme

19 shkurt
Kur NATO-ja e ndërmori përgatitjen e forcave të sigurisë për Kosovën thamë se ne do të kemi kontroll derisa ato të bëhen operative, deklaroi admirali Ficxherald.

NATO-ja do t’i kontrollojë forcat kosovare të sigurisë në dy deri në katër vitet e ardhshme, derisa të bëhen plotësisht operative, deklaroi mbrëmë komandanti i krahut juglindor të NATO-s, admirali Mark Ficxherald.

Kur NATO-ja e ndërmori përgatitjen e forcave të sigurisë për Kosovën thamë se ne do të kemi kontroll derisa ato të bëhen operative, deklaroi admirali Ficxherald.

“Konsideroj se kjo do të jetë për dy deri në katër vjet”, shtoi ai.

Forcat kosovare të sigurisë do të kryejnë funksione në rajonin e mbrojtjes civile. Kur do të jenë tërësisht operative, numri i tyre do të jetë 2.500 njerëz dhe 800 rezervistë.

Gjithashtu lexo

Vdes ish-kryeministri Bajram Rexhepi – (VIDEO)

Ish- kryeministri i Kosovës, Bajram Rexhepi ka ndërruar jetë pas një sëmundje për të cilën …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *