Home / Lajme / Maqedoni / Kacin:Brukseli të gjejë mënyrën që Maqedonia së bashku me Islandën ti filloj negociatat me BE-në

Kacin:Brukseli të gjejë mënyrën që Maqedonia së bashku me Islandën ti filloj negociatat me BE-në

22 mars
Sipas tij fillimi i negociatave me Maqedoninë do të ishte mirë për gjithë Ballkanin perëndimor, sepse nëse vetëm Islanda e fiton datën për fillim të negociatave i tërë fokusi i BE shkon në perëndim.Është në interes të regjionit që Maqedonia ti fillojë sa më shpejtë negociatat sepse kjo do të jetë në dobi të gjithë regjionit duke përfshirë këtu edhe Greqinë e cila është në krizë të thellë politike, sociale dhe politike.

ë një deklaratë të dhënë për MIA eurodeputeti slloven Jelko Kacin theksoi se problemi i emrit është çështje bilaterale i cili nuk duhet të ndikojë në procesin e eurointegrimeve për Maqedoninë.Ky është edhe qëndrim oficial i Brukselit i cili duhet të gjejë mënyrën për të zgjidhur këtë problem që Shkupi të filloj me negociatat për antarsim në BE.

Ai gjithashtu deklaroi se duhet që të shfrytëzohet rasti kur Islanda do të merr datën për fillimin e negociatave për antarsim në BE për tu zgjidhur ky problem. Sipas tij fillimi i negociatave me Maqedoninë do të ishte mirë për gjithë Ballkanin perëndimor, sepse nëse vetëm Islanda e fiton datën për fillim të negociatave i tërë fokusi i BE shkon në perëndim.Është në interes të regjionit që Maqedonia ti fillojë sa më shpejtë negociatat sepse kjo do të jetë në dobi të gjithë regjionit duke përfshirë këtu edhe Greqinë e cila është në krizë të thellë politike, sociale dhe politike.

Në pyetjen se a ekziston plan B në Bashkimin Europian nëqoftë se nuk zgjidhet së shpejti problemi me emrin ai deklaroi gjithmonë duhet të ketë plane rezerve kurse mesazhi kryesor është që të dinamizohet puna rreth zgjidhjes së problemit. / Zhurnal /

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *