Home / Lajme / Maqedoni / Vallja e veçantë për Burrimet e Sharrit

Vallja e veçantë për Burrimet e Sharrit

29 mars-
Artistët e këtij ambsambli me vallët e lirisë “Valle e Pajtimit “ dhe vallen me motive ritual të Bletës, bënë një prenzatim dinjitoz duke u vurë në shprehje vlera mjaftë të qëlluara dhe të sjelluara nga trevat e Tetovës me një koreografi mjaft të qëlluarë artistike. Këtij ambsambli I ndanë çmimin vallëzimi I veçantë me çka vërtëtuan se ky ambsambël dhe I vetmi ambsambël në këto troje që karakterizohet me vlera dhe karakteristika të veçanta që identifikon dhe popullarizon Tetovën kudo që prezantohet.

Urim Hasipi
12 grupe artistike nga Kosova dhe Maqedonia, “Shotë Galica” nga Drenasi , “Minatori I ri” nga Kishnica “Dasma’ nga Pozharani,”Junuz Ramadani” “Qemal Azizi ” nga Vitia “Beresana ‘’ e Opojës, nga Shkupi “Unioni Artistik” nga Saranda dhe amsambli “Myzeqeja” nga Myzeqeja, “Burimet e Sharrit” nga Tetova dhe “Ibe Palekuqa” nga Shkupi.

Këta artistë nga mbarë trojet shqiptare ishin protagonistët kryesorë të edicionit të nëntë të festivalit të Ambsambleve dhe shoqërive kulturo-artistike “Flakadani I Kardakut” që mbahet në qytetin e Vitisë .

Për të shpalosur vlerat më të mira shpirtërore dhe materiale të cilët rjedhin nga goja dhe shpirti në skenën e qytetit të Vitisë kishin ardhur më shumë se 300 artistëve të ardhur nga pjesa dërmuese e trojeve mbarë shqiptare. Festivali me moton “Flakadani I Karadakut” që simbolizon figurën e dëshmorit komandatit Nijazi Azemi I brigadës 115 në Karadak të Preshevës dhe njëher u organizua në përvjetorin e rënies.

Në natën finale të festivalit , I pari që hapin këtë siparë ishte Ambsambli Burimet e sharit nga Tetova.

Artistët e këtij ambsambli me vallët e lirisë “Valle e Pajtimit “ dhe vallen me motive ritual të Bletës, bënë një prenzatim dinjitoz duke u vurë në shprehje vlera mjaftë të qëlluara dhe të sjelluara nga trevat e Tetovës me një koreografi mjaft të qëlluarë artistike. Këtij ambsambli I ndanë çmimin vallëzimi I veçantë me çka vërtëtuan se ky ambsambël dhe I vetmi ambsambël në këto troje që karakterizohet me vlera dhe karakteristika të veçanta që identifikon dhe popullarizon Tetovën kudo që prezantohet.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *