Home / Lajme / Maqedoni / Dy libra të rri nga Bashkim Aliu

Dy libra të rri nga Bashkim Aliu

8 prill-
” Ky libër mundohet të jep përgjigje në këto dilema të ngritura nga pjesëtarët e proviniencave të tjera kulturore dhe fetare. Në fakt, libri argumenton se ato gjëra që feja islame I ndalon, I bën nisur nga përcaktimi I saj primar për mbrojtjen e personalitetin të njeriut dhe të shoqërisë nga dukuritë devijuese dhe anarkia e cila mund të paraqitet si rezultat i ligjeve tejet liberale, e jo se feja islame është e disponuar që të bëjë kufizimin e lirisë së njeriut”, thotë Bashkim Aliu.

Magjistër Bashkim Aliu, këtyre ditëve ka botuar librin e tij “ Liri apo Anarki”, libër ky I cili I dedikohet debatit që vazhdimisht është zhvilluar lidhur me atë që ndalon feja islame dhe të tjerët e komentojnë si kufizim i lirisë.

” Ky libër mundohet të jep përgjigje në këto dilema të ngritura nga pjesëtarët e proviniencave të tjera kulturore dhe fetare. Në fakt, libri argumenton se ato gjëra që feja islame I ndalon, I bën nisur nga përcaktimi I saj primar për mbrojtjen e personalitetin të njeriut dhe të shoqërisë nga dukuritë devijuese dhe anarkia e cila mund të paraqitet si rezultat i ligjeve tejet liberale, e jo se feja islame është e disponuar që të bëjë kufizimin e lirisë së njeriut”, thotë Bashkim Aliu.

Libri flet për atë se liri apsolute nuk ka askund dhe se nëse dikush thirret në këtë, bë fakt thirret në anarki e jo në liri. Ndërkaq, lexuesit shqiptarë do të kenë mundësi që të kenë në duart e tyre piëkrisht një përkthim të magjistër bashkim Aliu, që ka të bëjë me komentimin e ajteteve kuranore.

Fjala është për njërin nga komentet apo tefsiret, më autoritative në botën islame, tefsirin e Ibën Kethirit.

“Ky përkthim vjen që të plotësojë nevojën e kuptimit të drejtë të ajeteve kuranore pas përkthimeve që janë bërë në gjuhën shqipe e që janë referuar vetëm tekstit integral të kuranit”, thotë Aliu. Sipas Aliut, ky libër ka qenë ndër librat më të shitur islame në panairet e Prishtinës dhe Tetovës.Përkthimi I librit u mundësua nga fondacioni I rinisë islame në Cyrih të Zvicrës

Gjithashtu lexo

Vetëndizet vetura e mërgimtarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma në dalje të fshati Zherovjan për në fshatin Radiovcë, është vetë-ndezur në …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *