Home / Lajme / Botë / Ekstremistë, të lidhur me Al Kaedën, e morën përgjegjësinë për tre atentatet e fundit në Bagdad

Ekstremistë, të lidhur me Al Kaedën, e morën përgjegjësinë për tre atentatet e fundit në Bagdad

9 prill-
Grupi, pas porosisë së publikuar në uebsajtin që përbman porosi të Al Kaedës dhe të grupeve tjera ekstremiste, kumton se është përgjegjëse për sulmet mbi ambasadën iraniane, egjiptiane dhe gjermane, njoftuan agjencitë. Megjithatë, ky grup mohon se ka lidhje me shpërthimet në shtatë ndërtesat rezidenciale në Bagdad, deri te të cilat erdhi dy ditë më vonë, dhe në të cilat e humbën jetën të paktën 35 persona, ndërsa janë lënduar më shumë se 100.

Bagdad, 9 prill (MIA) – Grupi ekstremist shteti islamik Iraki, i cili është i lidhur me Al Kaedën, sot e mori përgjegjësinë për tre sulmet me vetëvrarsës me bombë mbi ambasadat dhe përfaqësitë diplomatike në Bagdad, në të cilat të dielën e humbën jetën 41 persona, ndërsa ishin lënduar më shumë se 200.

Grupi, pas porosisë së publikuar në uebsajtin që përbman porosi të Al Kaedës dhe të grupeve tjera ekstremiste, kumton se është përgjegjëse për sulmet mbi ambasadën iraniane, egjiptiane dhe gjermane, njoftuan agjencitë. Megjithatë, ky grup mohon se ka lidhje me shpërthimet në shtatë ndërtesat rezidenciale në Bagdad, deri te të cilat erdhi dy ditë më vonë, dhe në të cilat e humbën jetën të paktën 35 persona, ndërsa janë lënduar më shumë se 100.

Pas zgjedhjeve parlamentare nga 7 marsi, asnjë parti në Irak nuk ka shumicë të mjaftueshme që vetvetiu të formojë qeveri, dhe për këtë shkak druhet se mospasja e bisedimeve politike mund të shndërrohet në dhunë dhe në këtë mënyrë të ndryshojnë planet e SHBA-së për tërheqjen e ushtarëve nga Iraki gjatë disa muajve të ardhshëm

Gjithashtu lexo

Dy terroristë hidhen në erë në Turqi

Dy terroristë nga organizata ekstremiste dhe e ndaluar “Partia maoiste komuniste” u ngritën në erë …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *