Home / Lajme / Maqedoni / Selmani takon ekspertët

Selmani takon ekspertët

5 prill-
Selmani dhe grupi i ekspertëve kanë konstatuar se propozimet e Demokracisë së Re duhet të shkojnë në vijë të përforcimit të përfaqësimit të shqiptarëve në gjyqësi, si dhe krijimin e mekanizmave mbrojtës nga majorizimi gjatë sjelljes së vendimeve, kështu që DR propozon ndryshime në Këshillin Republikan Gjyqësor dhe Gjykatën Kushtetuese.

Kryetari i DR-së, Imer Selmani, realizoi takim pune me ekspertët juridikë dhe politikë- Mahmut Jusufi, Mersel Bilalli, Ismet Ramadani dhe Xhemali Saiti- dhe përfundoi konsultimet rreth propozimeve të DR-së për ndryshime kushtetuese.

Selmani dhe grupi i ekspertëve kanë konstatuar se propozimet e Demokracisë së Re duhet të shkojnë në vijë të përforcimit të përfaqësimit të shqiptarëve në gjyqësi, si dhe krijimin e mekanizmave mbrojtës nga majorizimi gjatë sjelljes së vendimeve, kështu që DR propozon ndryshime në Këshillin Republikan Gjyqësor dhe Gjykatën Kushtetuese.

Gjithashtu lexo

Stejt Departamenti: Qeverisja e VMRO-së ka nxitur diskriminim fetar në Maqedoni

Grupet religjioze në Maqedoni vlerësojnë se ish-Qeveria e VMRO-DPMNE-së e ka favorizuar Kishën Ortodokse – …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *