Home / Lajme / Maqedoni / Trupi gjykues filloi bojkot të gjykimeve të pakënaqur nga mëditjet

Trupi gjykues filloi bojkot të gjykimeve të pakënaqur nga mëditjet

19 prill-
Trupi gjykues kërkon rritje të kompensimit ditor deri në vlerë të plotë mëditjes zyrtare në Maqedoni, e cila siç thonë nga Këshilli nismëtar, tani arrin 500 denarë. Kërkojnë edhe rritje të kufirit të moshës prej 60 në 64 vjeç dhe pagesë retroaktive të kompensimeve të deritanishme, duke filluar nga 1 janari i këtij viti.

Trupi gjykues i Gjykatat Themelore Shkupi 1 dhe 2, të pakënaqur nga vlera e kompensimit ditor për angazhimin e tyre, i cili është zvogëluar nga 200 në 125 denarëm, prej sot i bojkotojnë të gjitha gjykimet. Ata në mëngjes prej orës 8 e 30 minuta janë para dy gjykatave të Shkupit.

Trupi gjykues kërkon rritje të kompensimit ditor deri në vlerë të plotë mëditjes zyrtare në Maqedoni, e cila siç thonë nga Këshilli nismëtar, tani arrin 500 denarë. Kërkojnë edhe rritje të kufirit të moshës prej 60 në 64 vjeç dhe pagesë retroaktive të kompensimeve të deritanishme, duke filluar nga 1 janari i këtij viti.

Në Gjykatën Themelore Shkupi 1 dhe në Gjykatën Themelore Shkupit 2 ka rreth 300 gjykatës.

Gjithashtu lexo

Katër të lënduar në afër Gostivarit – (VIDEO)

Të shtunën mbrëma rreth orës 23 në autostradën Gostivar-Tetovë në afërsi të pikës së pagesës …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *